Vyhľadávanie:

Domáca premiéra

Domáca premiéra

Hádzanári 1. MHK Košice, ktorých aj v nastávajúcej extraligovej sezóne 2010/2011 podporí spoločnosť U. S. Steel Košice, v minulom týždni finišovali s prípravou. V sobotu 4. septembra ich v úvodnom kole nového ročníka hádzanárskej súťaže čaká náročný súper z Považskej Bystrice. Považania, podobne ako Košičania v uplynulej sezóne, do semifinále play-off nepostúpili a tak sa o 16.30 hod. stretnú mužstvá s vyššími ambíciami než vlani. V domácej premiére chcú zverenci nového trénera Pavla Jana, ktorý počas letnej prestávky nahradil na tomto poste Jána Hruščáka, zvíťaziť.

"Presne tak, naším cieľom je od začiatku hrať naplno s maximálnym sústredením a v tabuľke sa usadiť v jej hornej polovici. Máme za sebou osemtýždňovú prípravu v domácich podmienkach. Na zvyšovanie kondície sme využívali posilňovňu, atletickú dráhu i terény v okolí Košíc. V uplynulých troch týždňoch odohralo naše mužstvo osem prípravných zápasov, väčšinou so súpermi z Maďarska. Generálku pred prvým kolom extraligy sme minulý týždeň absolvovali na palubovke Tatabánye," rozhovoril sa tréner Pavol Jano a pokračoval: "K dispozícii mám 17-členný káder, v ktorom oproti uplynulej sezóne došlo k viacerým zmenám. Mnohí z mužstva odišli, ale angažovali sme našich bývalých hráčov, ktorí hrávali v zahraničí, alebo boli na hosťovaní. Posilnili nás Kleis, Farkašovský, Shejbal, Hruščák, Fuňák, Jurko, Bokol, Müller, ako aj dvaja talentovaní dorastenci, juniorský reprezentant Hriňák a brankár Blicha. Okrem nich budem mať k dispozícii Kolesára, Guzyho, Pechu, M. Urbana, Hricišona, Čoreja a brankárov Boháča a Dulinu, ktorí obliekali košický dres v uplynulej sezóne. V našom tíme máme teda veľa nových hráčov, ktorí potrebujú určitý čas na to, aby sa zohrali. Musíme byť trpezliví, ja verím, že úspechy sa čoskoro dostavia."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...