Vyhľadávanie:

Gymnasti v Pittsburghu

Gymnasti v Pittsburghu

Do redakcie sme dostali list od trénera gymnastického klubu Gymnastik Košice Jozefa Dučáka. Pod jeho vedením sa v Košiciach každoročne organizujú medzinárodné gymnastické preteky o Memoriál Jozefa Pajora, ktoré sponzorsky výrazne podporuje U. S. Steel Košice. Generálneho partnera spomínaného podujatia touto cestou informoval o zájazde svojich zverencov v USA. Z listu vyberáme:

"V dňoch 24. októbra až 1. novembra absolvovalo sedem našich mladých gymnastov zájazd do USA, kde nás pozval Gymnastics club Butler z Pittsburghu. Spolu s trénerom Petrom Jeníkom sme sa s chlapcami Vladimírom Vojtekom, Eduardom Marčákom, Jakubom Fodorom, Matúšom Majerníkom, Martinom Pajtášom, Matúšom Stehlíkom a Jakubom Belánom zúčastnili piatich spoločných tréningov s gymnastami miestneho klubu. Mali sme tak možnosť konfrontovať vzájomnú výkonnosť mladých gymnastov z obidvoch klubov, osvojiť si niektoré nové tréningové metódy i porovnať kvalitu tréningového procesu.
Počas tréningov nás navštívil aj honorárny konzul SR v Pensylvánii Joseph Senko, ktorý chlapcom odovzdal spomienkové darčeky. Okrem tréningov sme si v priebehu siedmich dní v USA našli aj čas na obhliadku mesta, univerzitnej knižnice, miestnej zoologickej záhrady, ale uskutočnili sme aj výlet na Niagarské vodopády a navštívili tiež mesto Buffalo. Počas celého nášho pobytu vládla na tréningoch i mimo nich priateľská atmosféra a na záver sme sa so spomínaným gymnastickým klubom z Pittsburghu dohodli na spolupráci pre ďalšie obdobie. Americkí priatelia prijali naše pozvanie do Košíc v mesiaci máj roku 2007, kde by sa pre zmenu takéto spoločné tréningy uskutočnili v našom tréningovom tábore."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...