Vyhľadávanie:

Jubileum hokeja vo fabrike

Jubileum hokeja vo fabrike

Punc vysokej úrovne jubilejného 40. ročníka hokejových majstrovstiev U. S. Steel Košice umocnilo viacero okolností, s ktorými organizátori pri jeho príprave ani nerátali. Hokej otvoril XI. ročník zimnej olympiády a olympijskú symboliku predstavili pri slávnostnom otvorení hokejového turnaja mladí krasokorčuliari.

V novej Steel Aréne mal šampionát premiéru a jej príjemné prostredie významne prispelo k pravej hokejovej atmosfére. Okrem tradičných účastníkov - mužstiev z Oceliarne, Vysokých pecí, Údržby, Dopravy, Koksovne a Valcovní, ktorých predchodcovia položili základ tejto dlhodobej železiarenskej histórie v hokeji, v tomto roku k nim pribudli aj hokejisti z Expedície. Už v skupinách sa črtali potenciálni uchádzači o postup do štvrťfinále, ale postup niektorých vopred vytypovaných tímov napokon nebol až taký jednoznačný. Zrodilo sa veľa zaujímavých výsledkov s nepriaznivým vývojom skóre pre favorizované celky a až maximálne sústredenie i strelecká aktivita ich hráčov v závere zápasov im pomohli dosiahnuť očakávané úspechy. K takým patrili stretnutia Koksovňa - ZHD 2:4, Expedícia - ZHD 5:11, Expedícia - TVa 3:2, Doprava - Vysoké pece 3:4, SVa + Zušľachťovne - Koksovňa 3:0, SVa + Zušľachťovne - Oceliareň 5:6 po samostatných nájazdoch, Vysoké pece - Vedenie 3:6, ale aj záverečné zápasy o bronz SVa + Zušľachťovne - Vysoké pece 5:4 i finále Oceliareň - Vedenie 2:3.

Pred šampionátom sa za favoritov pasovali viaceré mužstvá, určite medzi nimi nechýbali vlaňajší medailisti valcovači, oceliari, vysokopeciari i hráči z Vedenia. Polepšili si oceliari, ktorí sa po rokoch prebojovali až do finále a medaily si vybojovali aj valcovači, ktorí na štvrtú priečku odsunuli už tradičného finalistu z posledných rokov, hráčov z Vysokých pecí. Hokejisti z Vedenia potvrdili stabilnú formu a zohratosť mužstva im pomohla obhájiť vlaňajší i predvlaňajší titul.

Svojich hráčov chodilo do hľadiska Steel arény podporiť mnoho divákov. Návšteva "kola" bola práve na dvojzápase o konečné umiestnenie, keď súboje o bronz i o titul prišlo povzbudiť okolo 800 divákov. Terajší i bývalí zamestnanci, dôchodcovia, ako aj rodinní príslušníci si prišli vychutnať súboje o medaily a vytvorili tú pravú hokejovú atmosféru. Štítok s menom víťaza, ktorý sa pripína na putovný pohár prezidenta U. S. Steel Košice, bol pred rozhodujúcim súbojom pripravený pre obidve mužstvá Oceliarne i Vedenia. Obaja finalisti predviedli skutočne hokejovú lahôdku so šťastným koncom pre Vedenie.

Svoje fan kluby mali skoro všetky mužstvá a počas jedného mesiaca, od 9. januára do 8. februára, sa v hľadisku Steel Arény vystriedalo viac než 8 tisíc divákov. Kultúrne prostredie Steel Arény zanechalo na všetkých priaznivý dojem a hokejové stretnutia športovú pohodu ešte viac podporili. Ako organizátori sme zozbierali čerstvé dojmy, poznatky a pripomienky a už teraz sa ich v záujme skvalitňovania turnaja pre budúce ročníky snažíme dostať do propozícii hokejového šampionátu U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...