Vyhľadávanie:

Košickí cyklisti opäť protestovali

Košickí cyklisti opäť protestovali

Košickí cyklisti počas uplynulého víkendu upozornili ďalšími protestnými jazdami - z Košíc do Budimíra a do Pereša - na obmedzovanie slobody pohybu cyklistov a na zákaz používania týchto ciest pre motorové vozidlá. "Ľudia z Pereša nemôžu použiť na cestu do práce v USSK alebo do Košíc bicykel. Podporujem ich protest," povedal v nedeľu starosta MČ Košice-Pereš Jozef Karabin, ktorý sa aktívne zapojil do protestu a absolvoval s cyklistami jazdu z Pereša na Dominikánske námestie v Košiciach, kde sa cyklisti snažili získavať na svoju stranu a na podporu výstavby cyklocesty z Košíc do USSK a cez Zelený dvor širokú verejnosť. "Medzi USSK a Košicami by určite mala byť. Veď ide o bezpečnosť ľudí! Budeme iniciovať stretnutie starostov mestských častí, ktorých sa problém týka, teda zo Šace, Lorinčíka, Pereša i zo Západu, aby sa problém vyriešil," dodal Karabín.

Predseda Spolku na podporu skrášľovania Košíc Ladislav Rovinský a predseda Cyklistickej únie mesta Košice Karol Labaš si uvedomujú, že protestnými jazdami môžu narušiť súčasný stav, keď polícia toleruje cyklistov na ceste I. triedy z Košíc na Rožňavu. "No poistený cyklista, ktorý by utrpel pri autonehode alebo z inej príčiny na tejto ceste úraz, by mal starosti a problémy nielen s políciou, ale aj s poisťovňou, pretože poisťovňa by poukázala práve nato, že cyklisti na túto cestu nepatria," pripomenul Labaš. Košickí cyklisti sa otvoreným listom ešte v polovici júna opäť obrátili na ministra dopravy SR Ľubomíra Vážneho. "Minister naň do nedele nereagoval," skonštatoval Rovinský.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...