Vyhľadávanie:

Kto získal titul Mladý líder?

Kto získal titul Mladý líder?

Junior Achievement Slovensko zorganizoval ďalšiu regionálnu súťaž

Dvanásť stredoškolákov, výrazných mladých osobností z východného Slovenska "bojovalo" 9. júna tohto roku v priestoroch Magistrátu mesta Košice v regionálnej súťaži študentov predmetu aplikovaná ekonómia, ktorú pravidelne organizuje nezisková vzdelávacia organizácia Junior Achievement Slovensko (JASR), o titul Mladý líder 2010.

"V každej študentskej spoločnosti, ktorá je súčasťou predmetu aplikovaná ekonómia, sa formujú potenciálni lídri, ktorí vedia skupinu svojich kolegov inšpirovať, motivovať a viesť. V kolektíve prichádzajú s nápadmi, organizujú aktivity, riadia spolupracovníkov. Neboja sa prevziať na seba zodpovednosť, vedia vyjadriť svoj názor i akceptovať názor iných," konštatuje programový riaditeľ JASR Marián Beluško. A práve súťaž Mladý líder ponúka takýmto študentom príležitosť na zlepšenie svojich komunikačných a prezentačných schopností, výmenu skúseností, na osobné stretnutia s porotou zloženou z odborníkov z praxe, či na získanie spätnej väzby na svoju prácu.

Členovia odbornej poroty, nechýbal medzi nimi ani František Gregor z U. S. Steel Košice, ktorá je hlavným partnerom súťaže na východnom Slovensku už niekoľko rokov, hodnotili výkony študentov z viacerých hľadísk. Predovšetkým ich aktívny a inovatívny prístup k riešeniu problémov, schopnosť pozitívne viesť tím, presadiť sa, ale aj rešpektovať odlišné postoje a názory, preukázať zručnosť, prezentovať seba i celú skupinu. O víťazoch, ktorí sa zúčastnia na konferencii mladých lídrov, sa jej nerozhodovalo ľahko. Nakoniec prvé miesto získal Miloš Poprocký z Gymnázia na Poštovej ulici v Košiciach, na druhej priečke sa umiestnila Soňa Matiová z Gymnázia na Komenského ulici v Lipanoch a na tretej Gabriela Pačutová z Gymnázia sv. Tomáša Akvinského v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...