Vyhľadávanie:

Nadchádzajúci víkend budú Košice plné dobrovoľníkov

Nadchádzajúci víkend budú Košice plné dobrovoľníkov

Nadchádzajúci víkend budú Košice plné dobrovoľníkov. Na tričkách budú mať slogan Hutníci pre Košice ako vyjadrenie nezištnej pomoci viacerým organizáciám. Tie celý rok poskytujú zdravotné a sociálne služby obyvateľom mesta, zabezpečujú aktivity pre deti a mládež, starostlivosť o životné prostredie i zvieratá a pomoc veľmi vítajú. V poradí už 16. ročník dní dobrovoľníkov Hutníci pre Košice sa bude konať 17. až 18. júna 2022 a do vybraných aktivít sa môže zapojiť i široká verejnosť.

Podujatie začína Hutníckou kvapkou krvi v piatok ráno v Hematologicko-transfúznom oddelení Nemocnice AGEL Košice - Šaca vo Vstupnom areáli U. S. Steel, kde sú pripravení plynule vybaviť niekoľko desiatok bezplatných darcov. Spracované červené krvinky či krvná plazma následne pomôže ľuďom s vážnymi ochoreniami, po úrazoch i operáciách.

V sobotu dopoludnia dobrovoľníci pomôžu pri revitalizácii časti historického rybníka v botanickej záhrade, pustia sa do opravy športového ihriska v Centre pre deti a rodiny na Hurbanovej ulici, na detskej železnici pomôžu pri údržbe rušňov i úprave okolia trate, v útulku pre zvieratá pri Haniske vyrobia nové prístrešky pre psíkov a v ZOO budú natierať takmer 200 metrový drevený náučný chodník Lužný les.

„Považujeme sa za súčasť komunity a rozvíjame dlhodobé partnerstvá s mnohými organizáciami. Nielen firma, ale aj samotní zamestnanci neváhajú nezištne pomôcť vždy, keď treba. Zároveň tak spoznávajú potreby regiónu a podieľajú sa na jeho rozvoji,“ hovorí James Bruno, prezident U. S. Steel Košice.

V piatok i v sobotu môžu hutníci i obyvatelia mesta darovať dámske a pánske sezónne oblečenie a obuv, najmä tričká, krátke nohavice, mikiny, tepláky či tenisky. V zariadeniach Arcidiecéznej charity v Košiciach uvítajú aj trvanlivé potraviny, posteľnú bielizeň, kuchynské a hygienické potreby. Majú ich celkovo 34 v 16 mestách východného Slovenska. Zberné miesto bude v piatok od 12.00-18.00 hod. a v sobotu od 8.00-15.00 hod. v centre Arcidiecéznej charity na Masarykovej 19 (v areáli ZŠ a MŠ), ako aj na Triede SNP 24 v OZ Jeseň života, kde so zbierkou pomáhajú hutníci na dôchodku. Podrobnejšie na webe:

 U. S. Steel Košice - Dobrovoľníctvo (usske.sk)

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...