Vyhľadávanie:

Najobľúbenejšie témy - láska k prírode a ľuďom

Najobľúbenejšie témy - láska k prírode a ľuďom

V Galérii USSK vystavuje Zlata Reištetterová - Karkalíková

Včera a dnes. Pod týmto názvom sa až do 12. januára budúceho roku môžete v Galérii U. S. Steel Košice zoznámiť s tvorbou výtvarníčky Zlaty Reištetterovej - Karkalíkovej. Výstavu slávnostne otvorila vo štvrtok 9. novembra manželka prezidenta U. S. Steel Košice Susan Lohrová.

Autorka, absolventka Katedry výtvarnej výchovy Filozofickej fakulty v Prešove UPJŠ Košice (1970), má za sebou bohatú pedagogickú prax. Svoj čas medzi prácu pedagóga (SUPŠ Košice) a vlastnú tvorbu delila viac ako tri desaťročia. O plodnosti jej výtvarnej výpovede hovoria desiatky samostatných a kolektívnych výstav. O úspechoch ocenenia na domácej i medzinárodnej výtvarnej scéne. S menom Zlati Reištetterovej sa záujemcovia o výtvarné umenie môžu stretnúť aj v knižných publikáciách venovaných slovenským a českým umelcom.

Výstava na pôde U. S. Steel Košice približuje autorkinu súčasnú tvorbu a predstavuje aj úspešné diela predchádzajúceho obdobia. Najobľúbenejšie témy - lásku k prírode a ľuďom - stvárňuje pôsobivými grafickými technikami, kresbou, akvarelmi, pastelmi, maľbou na plátno... Zaujme cyklus Normandia, ktorý odráža dvojmesačný pobyt výtvarníčky v Ateliéri slovenských umelcov v Cité Internationale des Arts v Paríži v roku 2004. Nezvyčajný pohľad na svet okolo nás núkajú práce, ktoré sú zážitkami z návštevy U. S. Steel Košice v minulom roku počas maliarskeho plenéru.

Diela Zlaty Reištetterovej obsahujú, ako to povedal na vernisáži historik umenia Jozef Kravec, náboj poetickej interpretácie. Zjednodušené tvary otvárajú divákom priestor na abstrakciu. Príďte sa pozrieť do galérie, ktorá je otvorená každý pracovný deň od ôsmej hodiny do pol štvrtej popoludní.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...