Vyhľadávanie:

Pomoc obetiam násilia

Pomoc obetiam násilia

Čo robiť, keď už ďalej nevládzete znášať ataky domáceho agresora? Kde hľadať pomoc po tom, čo ste zistili, že vaše dieťa podľahlo drogám? Kde môžete zistiť, aké máte práva ako obeť trestného činu? Možno riešite zložité susedské vzťahy. Kto vás vypočuje a poradí?

Jednou z organizácií je i Občianske združenie Pomoc obetiam násilia, v ktorom sa ako koordinátorka od roku 2003 angažuje Anetta Smiková z útvaru Predaj U. S. Steel Košice. Opýtali sme sa jej, s akými problémami sa na občianske združenie môžu klienti obrátiť, aké služby poskytuje a kde v Košiciach poradňu nájdete.

"Občianske združenie Pomoc obetiam násilia poskytuje bezplatné telefonické, písomné a osobné konzultácie v Bratislave a krajských mestách v oblasti právneho, psychologického a sociálneho poradenstva. Zabezpečujeme aj sprevádzanie na súdy, políciu a iné úrady, krízovú intervenciu a pomoc pri hľadaní náhradného ubytovania pre obete a svedkov násilia a trestných činov. Poradenstvo poskytujeme pre všetky obete násilia, teda nielen pre obete domáceho násilia. Medzi našimi klientmi sú aj obete inštitucionálneho násilia, susedských sporov, dopravných nehôd, katastrof, nešťastných udalostí a všetkých násilných trestných činov, vrátane sexuálne motivovaných trestných činov. Košická poradňa sa nachádza na Kmeťovej ulici číslo 20. Osobné konzultácie sú na objednávku, vždy vo štvrtok od 16.00 do 19.00 hod. Záujemcovia sa môžu vopred dohodnúť na stretnutí telefonicky na mojom čísle 0905 217 846 alebo na e-mailovej adrese kosice@pomocobetiam.sk. V Košiciach poskytujeme poradenstvo hlavne obyvateľom nášho kraja, ale v prípade potreby vieme prijať aj klientov z Prešovského kraja."

Občianske združenie Pomoc obetiam násilia prevádzkuje aj Linku pomoci obetiam násilia na telefónnom čísle 0850 111 321 v pracovných dňoch v čase od 10.00 do 14.00 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...