Vyhľadávanie:

Pomôžte, darujte krv!

Pomôžte, darujte krv!

Nemocniciam chýba krv. V týchto dňoch veľmi potrebujú pomoc všetkých šľachetných ľudí. "Prázdninové obdobie je z pohľadu transfúziológa kvôli nedostatku krvi najhorším obdobím," konštatovala primárka Hematologicko - transfúziologického oddelenia Nemocnice Košice - Šaca a.s. 1. súkromnej nemocnice Annamária Bratková. "Počas júla a augusta mnohí darcovia dovolenkujú a tí, ktorí nedovolenkujú, sa nemôžu uvoľniť z práce, pretože zastupujú aj neprítomných kolegov. Žiaľ, počet pacientov ani v tomto období neklesá.
Niektoré plánované operácie je nutné obmedziť. Podobne ako každý rok koncom júla, na našom pracovisku i na celom Slovensku, cítime výrazný nedostatok krvi, zvlášť krvnej skupiny 0 Rh pozitív i negatív. Darcov krvi, ale i tých, ktorí krv ešte nedarovali a chceli by to skúsiť, radi privítame na našom transfúziologickom oddelení vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice."


Možno práve vaša krv zachráni niekomu život. Zdravotníci vás čakajú každý deň, okrem utorka, od 6.30 do 12.00 hod. a sú tiež pripravení odpovedať na akékoľvek otázky súvisiace s darcovstvom na telefónnych číslach 673 7263 a 723 4773.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...