Vyhľadávanie:

Prevodovky z Kechneca v špičkových autách a motorkách

Prevodovky z Kechneca v špičkových autách a motorkách

Spoločnosť Getrag oficiálne otvorila v priemyselnom parku Kechnec závod Getrag Ford Transmissions (GFT) na výrobu prevodoviek a bude v ňom vyrábať prevodovky Getrag PowerShift a motocyklové prevodovky. Ide o prvú prevádzku nezávislého celosvetového výrobcu prevodoviek, ktorá bude produkovať dvojspojkové prevodovky novou technológiou Getrag PowerShift - 110 tisíc kusov prevodoviek a 100 tisíc kusov motocyklových prevodoviek ročne 450 zamestnancov. Výrobná kapacita by sa do roku 2010 mala zdvojnásobiť a počet zamestnacov vzrásť o ďalších 300.

Tržby z predaja závodov Getrag Corporate Group by sa vďaka tejto technologickej novinke mali zvýšiť z minuloročných 2,4 miliardy eúr (čo je asi 79,2 miliardy korún) na takmer päť miliárd eúr (približne 165 miliárd korún). Odberateľmi prevodoviek z Kechneca budú automobilky Mitsubishi (Lancer Evo X), Ford (Ford Focus) a Volvo (Volvo 50) a výrobcovia motoriek BMW a Harley Davidson. Vstupné materiály z hliníka a plechu bude GFT odoberať z Nemecka, Talianska, Poľska i z Maďarska. Náklady na výstavbu závodu boli 250 miliónov eúr (8,25 miliardy korún), od vlády SR dostal investor investičné stimuly 54,5 milióna eúr (približne 1,8 miliardy korún), z ktorých zhruba 40 miliónov eúr použil na výstavbu závodu, približne milión eúr (asi 33 miliónov korún) na vzdelávanie zamestnancov a zvyšok budú daňové úľavy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...