Vyhľadávanie:

Príde aj finalista Gamonal

Príde aj finalista Gamonal

V sobotu 8. mája začína kvalifikácia II. ročníka tenisového turnaja Challenger Steelers Cup

Steelers Cup
O challengerovom turnaji Steelers Cup, ktorý sa bude konať 10.-16. mája 2004 novinárov informovali zľava Branislav Stankovič, Anton Jura a Ján Bača.

Podobne, ako vlani v takomto čase, aj v tomto roku sa začiatkom mája uskutoční v Košiciach tenisový turnaj mužov Challenger Steelers Cup, ktorý organizuje spoločnosť TeniSta s. r. o., Hlavným generálnym partnerom podujatia je U. S. Steel Košice.

O II. ročníku challengerového turnaja informovali novinárov na tlačovej konferencii viceprezident pre strategické implementácie U. S. Steel Košice Anton Jura, riaditeľ turnaja Branislav Stankovič a riaditeľ pre Vonkajšie vzťahy Ján Bača.

"Vlani sme výrazne podporili premiérový ročník tohto podujatia, ktorým sme sa rozhodli znova oživiť zašlú minulosť challengerových turnajov v Košiciach", povedal na úvod viceprezident A. Jura a pokračoval: "Snažíme sa nadviazať na predchádzajúcu tradíciu a vrátiť tenis na primeranú úroveň zodpovedajúcim podmienkam, čo sa nám už vlani podarilo. Dotácia je na tej istej úrovni, teda 25 tisíc euro ako v minulom ročníku. Zatiaľ sme neuvažovali o zvýšení dotácie, pretože potom by sa mal turnaj presunúť do inej kategórie a hrať by sa muselo aj v inom termíne."

Tohtoročný Steelers Cup sa uskutoční v dňoch 10.-16. mája 2004, ale celé podujatie sa začne už v sobotu 8. mája kvalifikáciou, ktorá potrvá dva dni. Z nej postúpia do hlavnej súťaže, v ktorej bude 32 hráčov, štyria najlepší. Známych je už 22 hráčov z rebríčka ATP tour, štyria budú kvalifikanti a ďalšie miesta obsadia hráči, ktorým sa ujdú tzv. divoké karty.

"Sme radi, že náš turnaj si našiel pevné miesto v kalendári ATP, o čom svedčí aj záujem mnohých svetových tenistov, ktorí sa ma pýtali, či sa aj v tomto roku bude turnaj konať, lebo vlani boli s jeho úrovňou v Košiciach veľmi spokojní," začal svoju informáciu B. Stankovič a dodal: "Nič sa však nemení na skutočnosti, že košickému turnaju pribudol v tom istom termíne ďalší challengerový turnaj v Ríme a ďalšie sú v Uzbekistane a v USA. Oveľa väčším konkurentom je Záhreb, kde sa koná turnaj s dotáciou 50 tisíc eúr, ale i napriek tomu sa zídu v Košiciach skvelí hráči. Z prvej stovky rebríčka ATP to bude Popp z Nemecka, ktorý je na 85. mieste, ďalej jeho krajan Behrend. Podstatnú časť tvoria tenisti z druhej stovky, medzi ktorých patria traja výborní Česi Zíb, Tabara a Vaněk, ako aj daviscupový reprezentant z Fínska Ketola. Príde aj vlaňajší finalista z Chile Gamonal a kvalitný tenis určite ukážu aj Belgičan Norman, Francúz De Chaunac, Rakúšania Peya a Koellerer i Tipsarevič zo Srbska a Čiernej Hory, ktorý štartoval na turnaji v Košiciach aj vlani. Víťazný Vassallo z uplynulého ročníka turnaja dá zrejme prednosť turnaju v Ríme. Zo slovenských hráčov má zatiaľ istú účasť len Mertiňák, kým Hrbatý má hrať v tom čase ako hráč z prvej päťdesiatky ATP na turnaji v Hamburgu. Ďalší z reprezentantov Beck nie je veľkým prívržencom antuky a Kučera sa ešte nerozhodol, kde bude štartovať. Keby prišiel do Košíc, mám pre neho voľnú kartu, takže uvidíme."

Organizátori rozdelia v dvojhre 18 750 eúr, vo štvorhre 6 250 eúr. Víťaz v dvohre si z Košíc odnesie 3575 eúr a získa 50 bodov do hodnotenia v rebríčku ATP. Víťazi štvorhry dostanú 1530 eúr. Hlavným rozhodcom turnaja bude Carlos Sanchez z Portugalska. Počas celého turnaja sú pripravené zaujímavé sprievodné podujatia a v sobotu sa uskutoční turnaj VIP pre známe tenisové osobnosti, sponzorov, manažérov a obchodných partnerov U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...