Vyhľadávanie:

Prídu majstri sveta

Prídu majstri sveta

Hokejový koncert v Košiciach

Na zimnom štadióne v Čermeli, kde hrávajú svoje extraligové zápasy hokejisti HC Košice, sa uskutoční Hokejový koncert. V piatok 12. marca 2004 o 17.00 hodine tam zohrajú zápas Výber majstrov sveta - Košice, ktorého reklamným partnerom je aj U. S. Steel Košice.

Na tomto priateľskom stretnutí sa zíde množstvo veľkých hokejových hviezd, medzi nimi aj Vincent Lukáč. Tento banícky inžinier bol dlhé roky ligovým hráčom VSŽ Košice, neskôr Dukly Jihlava, SC Rosenheim, WEV Viedeň, škótskeho celku Kirklady, Streethamu Londýn a glen Rothers Glasgow. Potom sa dal na trénersku dráhu. Dvakrát štartoval na ZOH, a to v rokoch 1980 v Lake Placid a v roku 1984 v Sarajeve. V Lake Placid skončili československí reprezentanti na 5. mieste a v Sarajeve získali za 2. miesto strieborné medaily. Je dvojnásobným majstrom sveta z rokov 1977 a 1985, na MS v rokoch 1982 a 1983 získal striebro. V prvej polovici 80-tych rokov patrila útočná formácia V. Lukáč - Rusnák - Liba k najlepším v Európe.

"Čo hral útok Lukáč - Rusnák - Liba v Sarajeve, to vidieť málokedy. Hrali svetový hokej a prispeli veľkou mierou k olympijskému úspechu," povedal vtedy pri hodnotení olympiády reprezentačný tréner L. Bukač.

Na spomínaný Hokejový koncert 12. marca v tíme Výberu majstrov sveta účasť predbežne prisľúbili slávni svetoví hokejisti bývalého Sovietskeho zväzu, dvojnásobní olympijskí víťazi a niekoľkonásobní majstri sveta Fetisov, Makarov, Krutov, ako aj bývalí československí reprezentanti, olympijskí víťazi a majstri sveta brankári Holeček a Králik, hráči Richter, Hrdina, Golonka, Hlinka, Martinec, Černík, Šejba, Rusnák, Chalupa, Svoboda a ďalšie hokejové legendy. V tíme Košíc by mali nastúpiť bratia Vincenta Lukáča Imrich a Jozef, brankár Svitana a hráči Liba, Brunclík, Slanina, Bakoš, Juraj Bondra, Šterbák, Šándrik, Faith, Štefanovič, Vodila, Svitek a na lavičke by sa mal objaviť aj tréner Ferenc.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...