Vyhľadávanie:

Radostný návrat od Dunaja

Radostný návrat od Dunaja

Úradujúceho majstra Košičania deklasovali na zápasy 4:0 a sú v semifinále play-off

Hokejovú bitku s Bratislavou sme vyhrali. Hokejisti HC Košice sa v tejto sezóne stali prvými semifinalistami, keď po štyroch štvrťfinálových stretnutiach play-off so Slovanom vyhrali na zápasy 4:0. Najprv v stredu a vo štvrtok uplynulého týždňa mali zverenci trénerov Jána Selveka, Miroslava Marcinka a Milana Staša dva razy výhodu domáceho ľadu.

Po nešťastnom zápase ešte v základnej časti so Zvolenom, v ktorom naši v premiére na ľade novej Steel Arény prehrali 3:4, nečakali na svoje prvé víťazstvo príliš dlho. To sa zrodilo v stredu 8. marca 2006 v prvom štvrťfinálovom súboji play-off. Spomínaný dátum i víťazstvo 4:3 nad Bratislavčanmi sa natrvalo zapíšu do histórie hokejových Košíc v novej aréne. Hokejové súboje medzi Košicami a Slovanom Bratislava patrili medzi ozdoby tejto extraligovej sezóny, čo potvrdili aj štyri stretnutia s týmto odvekým rivalom. Úchvatný hokej v búrlivom a očarujúcom prostredí našej Steel Arény, kde sme zdolali svojho súpera 4:3 a 3:0, pokračoval aj na ľade súpera.

O sile nášho mužstva svedčí aj skutočnosť, že v dvoch zápasoch nedokázali hráči Slovana streliť ani len čestný úspech. O tom, že súboje s týmto atraktívnym súperom neboli pre Košičanov žiadnou prechádzkou, hovorí aj vzácne vyrovnaná vzájomná bilancia v tomto ročníku hokejovej T-COM extraligy. Zo šiestich stretnutí naši trikrát vyhrali a to 6:4, 4:2 a 4:3 a tri razy prehrali, 1:5, 1:2 a 3:5. Z histórie samostatnej slovenskej hokejovej extraligy vyplýva, že Košice sa so Slovanom v play-off stretli v tejto sezóne po prvý raz už vo štvrťfinále. V štyroch súbojoch sa spolu stretli v semifinále a v troch dueloch vo finále. V semifinále to bolo v sezóne 1993/94, kedy Košice vyhrali na zápasy 3:2, 1994/95 Košice vyhrali 3:0, 1995/96 Košice vyhrali 4:1 a v sezóne 2001/2002 vyhral pre zmenu Slovan 4:2. Vo finále najprv v sezóne 1997/98 zvíťazil na zápasy Slovan 3:2, potom v sezóne 1998/99 vyhrali Košice 3:1 a v sezóne 2002/2003 vyhral opäť Slovan 4:0.

Po domácich štvrťfinálových stretnutiach odcestovali Košičania do Bratislavy s dvoma víťazstvami. Aj pri Dunaji príjemne prekvapili svojich priaznivcov a tak isto dvakrát svojho súpera zdolali. V nedeľu 2:0 a v pondelok 3:2. Hokejoví odborníci tvrdia, že v zápasoch proti belasým hrali Košičania s prehľadom a súpera prevýšili nielen hokejovými zbraňami, ale aj vôľou a bojovnosťou dosiahnuť vytýčený cieľ. Všetko sa to "zamotalo" už v prvom zápase v Košiciach, kedy sme v prvej minúte prehrávali 0:2. Lenže hráči nezložili zbrane, otočili vývoj skóre v náš prospech a súboj dotiahli do víťazného konca. Tým získali viac sebadôvery a odhodlania, čo sa potom prejavilo v priebehu celej série. Vynikajúco chytal brankár Laco, ktorému v obrane veľmi dobre pomáhali spoluhráči a tak cez nebezpečný Slovan sa Košice prebojovali do semifinále s čistým štítom.

Po namáhavých štyroch štvrťfinálových stretnutiach budú mať Košičania najviac času na oddych a regeneráciu síl, nakoľko ostatné mužstvá ešte musia hrať o postup do semifinále, ktoré sa začne až v piatok 24. marca. Naši, keďže skončili po základnej časti na 2. mieste, budú mať opäť v úvodných dvoch semifinálových stretnutiach v piatok a v sobotu (24. - 25. marca) výhodu domáceho ľadu v Steel Aréne. Ale ktorý semifinálový súper sa predstaví v Košiciach, to sa dozvieme až po ďalších kolách štvrťfinálovej série ostatných dvojíc.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...