Vyhľadávanie:

V bronzovom tíme aj Košičania

V bronzovom tíme aj Košičania

Hokejisti Slovenska do 20 rokov získali pred pár dňami na majstrovstvách sveta v Kanade bronzové medaily. Stalo sa tak po dlhých šestnástich rokoch, keď sa naposledy tešili z bronzu v roku 1999 v kanadskom Winnipegu. Vtedy mali Košice v bronzovom kádri juniorov Slovenska troch hráčov. Brankára Rastislava Staňu, obrancu Tomáša Nádašdiho a útočníka Ladislava Nagya.

Teraz sa na úspešnom ťažení mladých hokejistov Slovenska pod vedením trénera Ernesta Bokroša podieľali až šiesti košickí odchovanci. Či už ako súčasní kmeňoví hokejisti alebo hráči pôsobiaci momentálne v iných tímoch. Sú to brankár Dávid Okoličány, ktorý oblieka dres Dukly Michalovce, obrancovia Erik Černák a Branislav Pavúk (obaja HC Košice), Christián Jaroš (hrá v tíme Luleä vo Švédsku) a útočníci Radovan Bondra (hrá v I. lige za Slovensko do 18 rokov) a Dávid Šoltés (hráč kanadskej WHL v tíme Prince George Cougars). Ďalším ex-Košičanom, ktorý hral za HC Košice a s ktorým získal vlani majstrovský titul, bol aj útočník Spišskej Novej Vsi Pavol Skalický. V tejto extraligovej sezóne obliekal dres juniorského tímu Orange 20.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...