Vyhľadávanie:

Vďaka všetkým darcom

Vďaka všetkým darcom

Do charitatívnej zbierky sa zapojilo vyše sto železiarov

Phyllis Navettová
Do charitatívnej zbierky prispelo aj niekoľko rodín amerických manažérov. Zapojila sa do nej osobne tiež manželka prezidenta U. S. Steel Košice Phyllis Navettová.

Zbierka na charitu sa medzi železiarmi stretla so záujmom. Po päť dní minulého týždňa prichádzali do budovy Vonkajších vzťahov U. S. Steel Košice a vo štvrtok i do Klubu dôchodcov Nadácie rytmus tretieho veku desiatky ľudí s plnými taškami užitočných vecí.

"Priniesol som ošatenie, ktoré sme dali dokopy v našej a rodičovskej rodine. Dcéra rýchlo rastie, malých, ale ešte zachovalých vecí pribúda. Bola by škoda vyhodiť ich len tak do kontajnera, keď môžu ešte dobre poslúžiť iným deťom," prezradil nám Milan Brziak, ktorý meral cestu do Kosilu v Košiciach. Štvrtok tu mali dôchodcovia, ktorí pri zbierke veľmi ochotne pomáhali, naozaj rušný. Iba do trinástej hodiny ich navštívilo šestnásť ľudí, ktorí naplnili šatstvom sedem vriec.

"Jeden pán priniesol aj počítač, hoci staršieho typu, je funkčný. K tomu pridal ešte i detské hry," informoval Ladislav Palenčár. Ľudia nosili aj knihy, školské tašky, topánky, veci pre bábätká. "Väčšina vecí bola v poriadku, teda vyprané a čisté. Našli sa však i takí, ktorí ponúkli obnosené, poškodené a i znečistené šaty. Tie sme samozrejme vytriedili a k obdarovaným sa nedostanú," dodala Magda Poláčeková. "Viacerí, ktorí k nám prišli, sa akcii potešili a navrhli, zorganizovať niečo podobné aj v budúcnosti," uviedla Alžbeta Palenčárová. "Sme pripravení znovu pomôcť." Tentoraz veľmi ochotne pomohli Magda Cocherová, Magda Poláčeková, Anna Rusnáková, Klára Masnicová, Anna Pallagová a Cecília Markulíková.

Vo vstupnom areáli bola situácia podobná. Osadenstvo Vonkajších vzťahov zbierku nielen organizovalo, ale bolo aktívne aj pri preberaní a prevoze darovaných vecí. Viacerí zamestnanci útvaru tiež prispeli do zbierky. Koordinátorka projektu zbierky Ľubomíra Šoltésová je s priebehom i výsledkom akcie spokojná. "Do zbierky sa zapojilo 116 zamestnancov. Niektorí nás navštívili aj dvakrát. Všetkým ďakujeme. Okrem šatstva, obuvi, kníh, školských potrieb priniesli aj hračky a v jednom prípade aj počítač. Ľudia oceňovali možnosť ponúknuť zachovalé, ale v ich domácnosti už nepoužiteľné veci niekomu inému. Vyzbierané veci po roztriedení, pri ktorom nám znovu pomáhajú naši bývalí kolegovia - dôchodcovia, poputujú do detských domovov, domovov sociálnych služieb a Arcidiecéznej charite v Košiciach."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...