Vyhľadávanie:

Víťazstvo nad Liptákmi až v predĺžení

Víťazstvo nad Liptákmi až v predĺžení

Hokejisti HC Košice potvrdili, že sa im hrá veľmi ťažko oproti defenzívne ladenej taktike Liptovského Mikuláša. V tejto sezóne sa Liptákom už tretíkrát podarilo uchmatnúť body domácim hokejistom na ľade Steel arény. Stretnutie neprinieslo oku lahodiaci hokej, prvá tretina bola v znamení minimálnych príležitostí na skórovanie. Obaja brankári kryli všetky strely, blízko k zápisu do streleckej listiny mali hosťujúci Koyš, za domácich nezužitkovali sľubné príležitosti Jenčík a Hovorka.

Druhé dejstvo pokračovalo v podobnom bojovnom duchu. V 27. minúte sa podarilo domácemu Nagyovi nájsť voľného Miklíka, ktorý rozjasal košické tribúny prekonaním brankára Košarišťana. Gólová odpoveď hostí prišla v 39. minúte, kedy nešťastne odrazený puk zo zadného mantinelu sa ocitol pred Richardom Rapáčom, ktorý nedal domácemu Habalovi šancu a upravil stav na 1:1.

V tretej tretine mohli Košičania ľutovať nevyužité presilovky. Zápas sa schyľoval ku predlženiu, keď v 60. minúte sa hostia dostali do brejku a Hunovu príležitosť excelentne zmaril Habal.

V predĺžení, po ďalšej nevyužitej presilovke domácich, sa košický obranca Dudáš šikovne uvoľnil a spätnou prihrávkou pred bránu ideálne našiel nabiehajúceho Pacana, ktorý  rozhodol o výhre domácich 2:1.

HC Košice - MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:1 pp (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

Góly a asistencie: 37. Miklík (Nagy, Pulli), 64. Pacan (Dudáš) - 39. R. Rapáč (B. Rapáč)

Vylúčení: 5:7 na dve min., navyše Huna (LMI, osobný trest do konca zápasu), presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolin, Štefik – Rojík, Stanzel, 2591 divákov

HC Košice: Habal (Lundström) – Kessel, Dudáš, Šedivý, Ovčačík, Michalčin, Pulli, Petráš, Koch – Miklík, Pacan, Nagy (C) – Kafka, Hovorka (A), Šoltés – Spilar, Suja, Jenčík (A) – Hričina, Boltun, Vrábeľ

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Gründling, Moravčík, Tabaček (A), Nemec, Mezovský, Nádašdi (A), Nitriansky, Bača – Števuliak, Piatka, Huna – R. Rapáč, Paukovček, B. Rapáč – Koyš, M. Sukeľ, Kriška (C) – Lištiak, Uhrík, Laco

Marcel Šimurda, tréner Košíc: "Máme za sebou náročné stretnutie, v ktorom vychádzal Liptovský Mikuláš zo zabezpečenej defenzívy. Navyše sa súper tlači aj do dobrých protiútokov. Do predĺženia sme šli s cieľom získať druhý bod, čo sa nám napokon podarilo."

Pavel Paukovček, tréner Liptovského Mikuláša: "Chlapci sa na dnešný zápas zodpovedne pripravili a naplnili naše očakávania. Hrali sme dobre v defenzíve, škoda len, že sme v závere nevyužili svoju drobnú prevahu. Bod zo zápasu s Košicami má pre nás ale veľkú cenu."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...