Vyhľadávanie:

Začínajú sa Višegrádske dni 2004

Začínajú sa Višegrádske dni 2004

Divadlo Járy Cimrmana z Prahy hrou Hospoda na mýtince odštartuje v nedeľu 19. septembra v Košiciach festival Višegrádske dni 2004. Kultúrne podujatie, v ktorom sa počas nadchádzajúcich dvoch mesiacov predstavia slovenskí, českí, poľskí a maďarskí umelci, už po štvrtý raz organizuje občianske združenie FORSA.

Z českých divadiel sa predstavia okrem už spomínaného Divadla Járy Cimrmana, Divadlo Ungelt, Národní divadlo, Divadlo bez zábradlí, slovenské reprezentujú Radošínske naivné divadlo a Slovenské národné divadlo. Z Maďarska sa očakáva Honvéd művész együtes. V programe festivalu nechýbajú hudobné koncerty. Vystúpia Neřez z ČR, Jana Kirschner, potešia tradične kvalitné jazzové koncerty.

Vo Východoslovenskej galérii otvoria výstavu poľského abstraktného umenia, výstavu maďarského umelca Attilu Csorgó pod názvom Kinetické pohyby, vo Vs. galérii na Alžbetinej výstavu pod názvom Jára Cimrman - vynálezce a světoběžník a v Múzeu Vojtecha Löflera výstavu fotografií českého fotografa Viktora Kopasza. Podujatie reklamne podporuje U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...