Vyhľadávanie:

Zamerajú sa na cvičisko a interiér karantény

Zamerajú sa na cvičisko a interiér karantény

Počas Dní dobrovoľníkov zamieria železiari aj do útulku pri Haniske

Útulok pre opustené zvieratá pri Haniske privíta hutníkov - dobrovoľníkov aj v tomto roku. V sobotu 17. mája si vyhrnú rukávy a pomôžu skrášliť miesto, ktoré obývajú psíci bez domova. V minulých rokoch odviedla skupina železiarov s dobrým srdcom kvantum práce a nepochybne to nebude inak ani počas ôsmeho ročníka Dní dobrovoľníkov.

Kým vlani sa pasovali s vybudovaním výbehu pre šteniatka a oddychovej zóny, tentoraz má šéfka Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov Romana Šerfelová pre našich kolegov pripravené iné úlohy: "Časť dobrovoľníkov zamestná maľovanie unimobuniek a interiérov budovy karantény pre šteniatka, pretože staré nátery už potrebujú oživiť. Ďalšia skupina bude vyrábať prekážky na cvičisko zo starých drevených paliet. Nezabudneme však ani na výbeh pre šteniatka, v ktorom budú niektorí dobrovoľníci upratovať a upravovať prístrešky. Veľmi si želám, aby sa nám podarilo vybudovať aj mostík, cez ktorý budeme chodiť na venčenie so psíkmi z karantény. Prepojenie oboch brehov nášho potoka je nad naše sily a bez pomoci vašich zručných a skúsených odborníkov to sami určite nedokážeme."

Šéfka útulku tiež pripomína, že nebude núdza ani o robotu, ktorá je rovnaká každý rok. Ide predovšetkým o kosenie a hrabanie trávy, pílenie a odkladanie odpadového dreva do unimobuniek, rezanie kobercov a rozoberanie paliet. Dobrovoľníci sa budú venovať aj skrášľovaniu oddychovej zóny, ktorú vybudovali presne pred rokom. Uplatnenie nájdu rovnako ženy aj muži. Romana Šerfelová tiež pripomína, že by bolo veľmi vhodné, ak by si dobrovoľníci so sebou priniesli krovinorezy a motorové píly. Najlepšie by boli benzínové, keďže útulok sa momentálne borí s problémami s elektrinou. O ostatné náradie bude postarané.

Štvornohým obyvateľom útulku urobia dobrovoľníci radosť aj tým, ak im darujú rôzne potraviny, napríklad ryžu, cestoviny či granule, neodmietnu však ani rôzne prikrývky, deky, koberce, prípadne dezinfekčný materiál. V útulku pri Haniske sa momentálne nachádza vyše 180 psíkov a ďalších päťdesiat je v dočasnej opatere.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...