Vyhľadávanie:

Zhodnotí podporu východného Slovenska

Zhodnotí podporu východného Slovenska

Karpatská nadácia začína realizovať nový projekt

PERSPEKTÍVY: Kam nasmerovať podporu pre rozvoj východného Slovenska? Taký je názov nového projektu Karpatskej nadácie, ktorého cieľom je zistiť, koľko súkromných peňazí bolo do regiónu investovaných a následne poskytnúť podnikateľom a firmám na východe Slovenska informácie a podnety, ako čo najefektívnejšie podporovať región v budúcnosti.

Prvou aktivitou projektu, ktorý je spolufinancovaný z Nórskeho finančného mechanizmu a zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky, je prieskum zhodnocujúci podporu z domácich i zahraničných súkromných zdrojov. Zameraný bude na rozvojové aktivity a verejno-prospešné projekty realizované neziskovými organizáciami a miestnymi samosprávami v posledných dvadsiatich rokoch.

V rámci projektu sa v októbri tohto roku uskutoční v Košiciach medzinárodná konferencia, na ktorej sa jej účastníci oboznámia so závermi výskumu, zhodnotením efektívnosti programov podpory regiónu a načrtnutými budúcimi trendmi a perspektívami. Konferencia poskytne aj inšpirácie pre súčasných darcov, ktorí majú záujem podporovať rozvoj východného Slovenska.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...