Vyhľadávanie:

Zlomili ďalší rekord

Zlomili ďalší rekord

Úspech spoločnosti Refrako v Třinci

Po ôsmich rokoch prestávky sa spoločnosť Refrako, výrobca žiaruvzdorných materiálov pre hutníctvo, začína opäť úspešne presadzovať v Třineckých železiarňach. Obchodná spolupráca, ktorá začala dodávkou špeciálnej keramiky pre odpich konvertorov, vyústila v júli minulého roka do dodávky kompletnej pracovnej výmurovky konvertorovej nádoby číslo jeden. Predstavovala 373 ton magnezitových stavív.

"K získaniu tejto zákazky iste prispeli aj referencie našej práce a jej kvality z našej materskej spoločnosti - U. S. Steel Košice," konštatuje generálny riaditeľ spoločnosti Refrako s.r.o. Gabriel Torhány. "Podmienky zmluvy boli mimoriadne náročné, no my sme ich zvládli."

Spoločnosti Refrako sa podaril husársky kúsok. "Životnosť výmurovky z našich materiálov predčila očakávanie, bola rekordná," pridáva ďalšie informácie vedúci predaja Marián Dziak. "V kampani od 27. septembra 2004 do 9. februára 2005 "vydržala" 2620 tavieb, počas ktorých třineckí hutníci vyrobili približne 490 tisíc ton ocele. Dôležitá je pre nás navyše skutočnosť, že výmurovka, čo potvrdili naši obchodní partneri, by podľa technického odhadu dosiahla životnosť až 3000 tavieb. Z prevádzkových dôvodov, ktoré s výmurovkou nesúviseli, však boli nútení v Třinci konvertor odstaviť."

Tento mimoriadny výsledok priniesol aj ďalší efekt. Třinecké železiarne, na základe dobrých skúseností, už oslovili košických výrobcov žiaruvzdorných materiálov s ponukou na účasť vo výberovom konaní na dodávku stavív pre výmurovky dvoch konvertorových nádob. "Ide o jednu klasickú výmurovku a jednu so sférickým dnom, na ktorú sa používajú stavivá novej generácie. Verím, že budeme opäť úspešní," dodal Gabriel Torhány.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...