Vyhľadávanie:

Myslíme na zdravie našich ľudí

Myslíme na zdravie našich ľudí

Firma ponúka svojim zamestnancom možnosť odnaučiť sa fajčiť

Fajcenie

Spoločnosť U. S. Steel Košice ponúka svojim zamestnancom - fajčiarom, ktorí sú odhodlaní prestať fajčiť, pomocnú ruku. V spolupráci s Baier - Group pripravila špeciálny projekt Easyway - Stop fajčeniu, ktorý odštartuje už v najbližších týždňoch. O cieli projektu hovoríme s viceprezidentom pre ľudské zdroje Miroslavom Kiraľvargom.

· Prečo sa firma rozhodla objednať pre svojich zamestnancov semináre Easyway?
Na prijatie Zákona o ochrane nefajčiarov sme ako spoločnosť zareagovali prispôsobením našich interných predpisov. Naším jediným cieľom v tejto oblasti je chrániť všetkých zamestnancov pred negatívnymi vplyvmi fajčenia. V snahe vyjsť v ústrety aj ľuďom, ktorí sa chcú vzdať fajčenia, rozhodli sme sa usporiadať semináre zamerané na odstránenie tohto častého neduhu.

· Možností prestať fajčiť je viac, od pevnej vôle po pomoc odborníkov - lekárov. Metóda Allena Carra, ktorú Baier - Group využíva, je založená na nefarmakologickom spôsobe odvykania. Čím vás projekt presvedčil?
Projekt Easyway má pre nás preukázateľné výsledky. Vyše 50-percentná úspešnosť, ktorú potvrdzujú mnohé renomované firmy, je nepochybne impozantná. Ponúkame teda našim zamestnancom zaujímavú možnosť spolupracovať na zbavení sa svojho návyku fajčenia vlastným pričinením sa pod odborným dohľadom a pomocou.

· Súčasťou prípravy kurzov je i dotazník distribuovaný v týchto dňoch všetkým zamestnancom spoločnosti. Nemal by uniknúť pozornosti fajčiarov, pretože je určený práve im. Prečo by ho mali vyplniť?
V prvom rade chcem poznamenať, že tieto dotazníky budú použité výhradne na účely tohto projektu. Aby realizácia projektu Easyway mohla byť úspešná, je potrebné analyzovať aktuálny stav - koľko fajčiarov v našej spoločnosti pracuje, ako dlho a intenzívne fajčia a aké sú ich skúsenosti s pokusmi prestať fajčiť. Tieto informácie sú z hľadiska správneho naštartovania celého projektu pre realizátora potrebné.

· Kto a ako sa môže uchádzať o možnosť absolvovať seminár?
Projekt je určený všetkým zamestnancom bez akéhokoľvek obmedzenia. Až na jedno. Všetci musia dobrovoľne skoncovať s fajčením. To je priorita. Neboli by sme radi, keby niekto, kto to nemyslí vážne, zabral miesto inému, ktorý to myslí so skoncovaním fajčenia úprimne.

· Budete záujemcov do kurzu vyberať, alebo využijete spôsob kto sa prihlási v akom poradí?
Poradie budeme zostavovať podľa dátumu prijatia prihlášok, ktoré od našich zamestnancov dostaneme. Podrobnosti o tom, kedy a kde sa zamestnanci môžu prihlásiť, zverejníme včas a vhodným spôsobom tak, aby boli všetci v predstihu informovaní.

· Hlavný kurz je 6-hodinový. Väčšine, podľa vyjadrenia organizátorov, skutočne stačí šesť hodín na to, aby sa stali spokojným nefajčiarom. A to bez abstinenčných príznakov. To je všetko?
Základný kurz trvá šesť hodín. Ak absolvent tohto seminára neprestane fajčiť, môže sa zúčastniť ďalších dvoch skrátených doplňujúcich kurzov. Účastníkom ponúka organizátor aj potom osobnú pomoc.

· O pripravovanom kurze môžeme hovoriť ako o pilotnom. Stane sa v prípade úspešnosti základom pre organizovanie ďalších?
V priebehu prvého polroka tohto roku máme v úmysle do projektu Easyway zapojiť viac ako dvesto zamestnancov. Po vyhodnotení výsledkov zvážime ďalší postup a samozrejme, v prípade úspechu, budeme v projekte pokračovať tak, aby sa seminárov mohol zúčastniť každý zamestnanec, ktorý bude mať záujem.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...