Vyhľadávanie:

Naši medzi päticou najlepších v Európe

Naši medzi päticou najlepších v Európe

Deviaty ročník celosvetovej súťaže Virtual Steelmaking Challenge

Vyrobiť oceľ v kyslíkovom konvertore pre použitie v stavebníctve v požadovanej kvalite a pri čo najnižších nákladoch. Také bolo zadanie pre súťažiacich na regionálnych majstrovstvách celosvetovej dvadsaťštyrihodinovej súťaže Virtual Steelmaking Challenge, ktorá sa uskutočnila 17. a 18. decembra minulého roku. Informovali sme už, že sa do nej zapojilo aj osem mladých inžinierov zo spoločnosti U. S. Steel Košice. Ako sa im teda darilo? Hneď na začiatku treba povedať, že sa neocitli na chvoste. Práve naopak. A konkurencia bola v tomto ročníku súťaže mimoriadne tvrdá, veď dovedna zápolilo 1566 tímov a 1922 jednotlivcov, ktorí zastupovali tridsaťštyri krajín.

Organizátori z World Steel Association (Svetovej oceliarskej asociácie) zaznamenali 83 tisíc pokusov o simuláciu výroby v kyslíkovom konvertore, čo predstavovalo v porovnaní s rokom 2013 nárast o 73 percent. Až 811 tímov úspešne realizovalo najmenej jeden simulovaný chod konvertora, dovedna ich však bolo 10 500. Pripomeňme, že súťaž prebiehala v dvoch kategóriách - študenti a mladí inžinieri s menej ako päťročnou praxou v hutníctve. Prvé kolo malo regionálny charakter, zápolilo sa o čo najlepšie umiestnenie v štyroch regiónoch - Ázia a Oceánia, Čína, Európa, Afrika, Stredný východ, Južná a Severná Amerika. Naše dve dvojice skončili v regióne Európa, Afrika a Stredný východ medzi piatimi najlepšími.

Na štvrtom mieste sa umiestnili Marcel Piko a Ladislav Karaffa z divízneho závodu Oceliareň a na piatom Ondrej Tóth z divízneho závodu Studená valcovňa spolu s Patrikom Farkašom z divízneho závodu Vysoké pece. Darilo sa aj tímu spoza oceánu. Nichole Asermely a Adam Burkett z U. S. Steel obsadili v regióne Severná a Južná Amerika piatu priečku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...