Vyhľadávanie:

Navštívili ste už stránku www.usske.sk?

Navštívili ste už stránku www.usske.sk?

Nový web U. S. Steel Košice je nielen modernejší vzhľadom, ale má ambíciu byť aktuálnejší aj obsahom. Možno ste sa už o tom presvedčili – navštívili ste stránku www.usske.sk. Zorientovať sa v nej nie je zložité. Nadpisy vás spoľahlivo navigujú do jednotlivých sekcií, ktoré sú rozdelené podľa oblastí činností. Ak však patríte medzi tých, ktorí sa s internetom až tak veľmi nekamarátia, možno vám príde vhod zopár vysvetlení a rád od Arpáda Kötelesa z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy, administrátora webovej stránky U. S. Steel Košice, ktorý nás voviedol aj do zákulisia príprav firemnej internetovej stránky.

• Odborníci na web dizajn hovoria, že moderná web stránka má mať predovšetkým jednoduchú štruktúru, prehľadné menu, príťažlivý obsah a dobré zobrazenie a funkčnosť v mobilných zariadeniach. Spĺňa tieto kritériá naša nová firemná web stránka a čím sa odlišuje od svojej predchodkyne?

Nový web U. S. Steel Košice prešiel niekoľkými technickými zlepšeniami a nový je samozrejme aj jeho obsah. Predošlá verzia našich web stránok vznikala za úplne iných východiskových technických podmienok. Pred rokmi napríklad nebola taká rozmanitosť a dostupnosť zobrazovacích zariadení ako v súčasnosti. Tým, že sa postupne pridávali nové sekcie, stali sa časom neprehľadné, preto sme po definovaní technických parametrov nového webu vytvorili štruktúru, ktorá je jednoduchšia a z pohľadu návštevníka zoskupuje stránky tak, aby súvisiace informácie boli na jednom mieste. Po vizuálnej stránke, okrem prispôsobeniu sa obsahu podľa rozlíšenia zariadenia (mobil, tablet, stolový počítač, notebook), sme kládli väčší dôraz na fotografie a menší objem textu. Webová stránka, podľa môjho názoru, zodpovedá súčasným štandardom a trendom.

• Ako vznikala konečná podoba webu?

Príprava nového webu bola tímovou prácou odborníkov z externého i interného prostredia. Redizajn stránok sme koordinovali s útvarom generálneho manažéra pre obchodnú stratégiu, kolegovia z BSC pripravili prostredie na inštaláciu webu. V spolupráci s dodávateľom sme zorganizovali workshopy pre kolegov z úseku Predaj, s ktorými sme hľadali nový spôsob prezentácie našej spoločnosti. Popri prezentácii produktov sme chceli ukázať riešenia, ktoré prinášame našim zákazníkom v jednotlivých segmentoch priemyslu. Komunikovali sme aj s ostatnými útvarmi, aby sme nielen aktualizovali obsah, ale priniesli nové užitočné informácie, napr. vznikli nové stránky pre našich dodávateľov. Pribudli aj stránky Výskumu a vývoja, Technického servisu zákazníkom. Mysleli sme aj na zamestnancov. Okrem projektov týkajúcich sa zamestnancov sme prostredníctvom kalendára podujatí U. S. Steel Košice otvorili priestor pre prístup k informáciám, ktoré boli doteraz dostupné len na intranete.

• Povedzme, že nie som zákazník či dodávateľ, ktorý hľadá na webovej stránke praktické informácie týkajúce sa podnikania, som iba zvedavý človek, ktorý sa chce dozvedieť viac o bežnom živote v košickej oceliarskej spoločnosti. Kde nájdem na webe také informácie?

Pre nás, administrátorov stránky, sú veľmi cenným zdrojom informácií články Ocele východu, ktoré návštevník nájde v sekcii O nás. Pokrývajú všetky dôležité oblasti života fabriky a preto sa tieto príspevky, popri samostatnej sekcii podnikových novín, objavujú podľa obsahu aj na iných stránkach. Napr. ak návštevník webu hľadá informácie týkajúce sa komunitných projektov, ochrany životného prostredia alebo informácie pre študentov, na konci stránky nájde ostatné súvisiace články Ocele východu. Stránky pre zamestnancov sú v sekcii Spolupráca/zamestnanci, kde v tabuľke podujatí nájdu napríklad výsledky firemných športových hier alebo fotogalérie.

• Myslím, že práve toto je časť webu, ktorú ocenia všetci zamestnanci, ktorí v práci nemajú čas na to, aby si prezerali firemný intranet, ale aj tí, ktorí na pracoviskách nemajú prístup k počítaču, rovnako však tiež rodinní príslušníci, ktorí sa sami na mnohých podujatiach zúčastňujú.

Táto časť webu je nová a má veľký potenciál nielen na prenesenie obsahu z intranetu, ale aj na rozšírenie informácií, ktoré môžu zaujímať našich kolegov, napr. z oblasti, ktorú spravuje úsek Ľudské zdroje. Zároveň je to však príležitosť pre všetkých zamestnancov, aby sa aj oni zapojili do tvorby obsahu.

• Samozrejme, nie je to svojvoľný proces. Čo by ste im poradili, ako majú postupovať, ak chcú na webe zverejniť nejakú novinku či informáciu?

Ak zamestnanci majú informácie súvisiace s činnosťou fabriky a chcú sa o ne podeliť s kolegami a verejnosťou, môžu kontaktovať mňa prostredníctvom e-mailu akoteles@sk.uss.com a po schválení tieto informácie začleníme do firemného webu.

• Určite sa nebránite aj podnetom na skvalitnenie webovej stránky. Kde môžu návštevníci adresovať svoje pripomienky alebo otázky?

V spodnej časti každej stránky máme kontaktné informácie. Pre komunikáciu so zákazníkmi a dodávateľmi sme vytvorili aj kontaktné formuláre, ktoré sú v príslušných sekciách a slúžia na priame nadviazanie kontaktu. Pripomienky alebo otázky radi privítame na e-mailových adresách: webmaster@sk.uss.com alebo akoteles@sk.uss.com.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...