Vyhľadávanie:

Prioritou spokojní zákazníci

Prioritou spokojní zákazníci

Šestnáste výročie svojej existencie si minulý týždeň pripomenula dcérska spoločnosť Obal-Servis, a.s., Košice. Založili ju 9. júna 1992, svoju činnosť začala 1. júla toho istého roku. Mala vtedy 45 zamestnancov a špecializovala sa na balenie valcovaných výrobkov, ktoré malo spĺňať nielen náročné požiadavky zákazníkov, ale aj zvýšiť kvalitu a estetickú úroveň obalu. Aj preto bola potreba rýchleho vedecko-technického rozvoja namieste. Prvé poloautomatické baliace stoly s hydraulickým zdvihom, stojany na páskovaciu techniku či odvíjače viazacej pásky začali slúžiť už rok po vzniku firmy. Nasledovala výroba a montáž poloautomatickej vykružovačky plechov a poloautomatického lemovacieho stroja. Tieto zariadenia dnes tvoria duševné vlastníctvo spoločnosti, ktoré je chránené šiestimi úžitkovými vzormi a jedným patentom na Úrade priemyselného vlastníctva SR.

"Záber činnosti našej firmy sa postupne rozširoval," konštatuje výrobný riaditeľ spoločnosti Karol Palčík. "Koncom 90. rokov sme začali poskytovať naše služby divíznym závodom Hutnícka druhovýroba a Teplá valcovňa, v roku 2002 aj DZ Obalová vetva. Pribúdali aj nové technológie. Hodno spomenúť napríklad zváračku veľkoplošných obalových plechov, inštaláciou ktorej sme pomohli ušetriť Studenej valcovni nemálo finančných prostriedkov, ale i moderné spôsoby balenia s využitím kartónplastu či fólie s VCI inhibítorom. Tieto baliace komponenty sú plne recyklovateľné a nezanedbateľný je ich prínos na zníženie záťaže na životné prostredie. Z ekonomického hľadiska je mimoriadne výhodný nový spôsob balenia pocínovaných tabúľ plechov v DZ Obalová vetva pomocou ovinovacieho zariadenia do stretch fólie. V súčasnosti realizujeme zmenu spôsobu balenia pocínovaných zvitkov na podobnom princípe. Po nastavení optimálnych parametrov nového zariadenia očakávame podstatné zvýšenie kvality balenia hlavne pre klimaticky náročné destinácie, ako sú východné trhy a export-zámorie."

V roku 2002 rozšírila spoločnosť Obal-Servis svoje aktivity o výrobu drevených paliet a obalov. Dnes, po šiestich rokoch, produkuje priemerne 35 tisíc kusov rôznych tvarov a rozmerov mesačne. Pred dvomi rokmi tu pribudla i nová linka na spracovanie dreva a zariadenie na sterilizáciu dreva podľa fytosanitárneho štandardu FAO ISPM No.15/2002.

Inovácie smerujúce k stále sa zvyšujúcej úrovni kvality balenia ocenili na nejednej medzinárodnej výstave. Spoločnosť Obal-Servis je držiteľom ocenenia Gold Pack za Najlepší obal roka 1995, ktoré získala už po necelých troch rokoch svojej činnosti. V ďalších rokoch pribudli ocenenia za poloautomatický bandážovací stroj na zvitky plechu, za systém prepravného balenia radiátorov, za zakružovací stroj pre systém balenia zvitkov plechu a za odľahčené balenie pocínovaných zväzkov tabúľ plechu.

Spoločnosť, ktorá má v súčasnosti už viac ako 800 zamestnancov, sa dlhodobo snaží naďalej udržiavať a rozvíjať svoje postavenie v oblasti poskytovania služieb v oblasti balenia, a to prostredníctvom využívania know-how, špičkových zručností a schopností zamestnancov a súčasne rozširovať a rozvíjať služby a produkty, prenikať na nové trhy a pre svojich zákazníkov byť zárukou kvality a serióznych obchodných vzťahov. Cenným prvkom tohto snaženia je nesporne fakt, že Obal-Servis, ako prvá dcérska spoločnosť U. S. Steel Košice, získala certifikáty systému manažérstva kvality, systému environmentálneho manažérstva a systému manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...