Vyhľadávanie:

Chuť pomáhať je povznášajúca

Chuť pomáhať je povznášajúca

Charitatívny stánok U. S. Steel Košice bude na Hlavnej už iba dnes a zajtra

Boli ste už na Hlavnej nasať predvianočnú atmosféru? A navštívili ste už náš charitatívny stánok? Ak ste si nenašli doteraz čas, skúste tak urobiť. Do najkrajších sviatkov roka ostávajú ešte štyri dni... Nechajte starosti a zhon za hlavou a príďte medzi ľudí dobrej vôle. V stánku spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorý nájdete hneď vedľa známej cukrárne, sa ich od 5. decembra vystriedalo neúrekom. Príležitosť porozprávať okoloidúcim o svojom poslaní už využili zdravotníci z Detskej fakultnej nemocnice, zástupcovia neinvestičného fondu Šanca, materského centra Stonožka, Autistického centra Rubikon, Detského domova v Podolínci, útulku pre psov, Detského klubu zdravotne postihnutých, reedukačného centra, ekologického strediska Sosna, Ligy proti rakovine, psychosociálneho centra, detských domovov z Košíc a Košickej Novej Vsi, základnej umeleckej školy či Občianskeho združenia Usmej sa na mňa.

Každý z nich, aj nováčikovia, ktorí boli v našom stánku po prvý raz, si možnosť, ktorú dostali pochvaľovali. Okrem toho, že pomohli svojej organizácii získať prostredníctvom verejnej zbierky niekoľko desiatok eur na ďalšiu verejno-prospešnú činnosť, sa spoznali s mnohými ľuďmi, pre ktorých podanie pomocnej ruky nie je ničím výnimočným. Práve naopak.

Chod stánku pomáhali a až do štvrtka 22. decembra budú pomáhať zabezpečovať dobrovoľníci z radov košických hutníkov, ich rodinní príslušníci, ale aj mladí ľudia, ktorých firma prostredníctvom štipendií podporuje v štúdiu na vysokej škole či univerzite. Niektorí po prvý raz, iní vyzbrojení skúsenosťami z minulých rokov. Tak či onak, všetci si zaslúžia za pomoc, ochotu a podporu veľké poďakovanie. Ako svoju pomoc vnímajú?

Premiéru v stánku mala operátorka spracovania dát nákladnej dopravy z divízneho závodu Doprava Viera Hvozdíková. "V príjemnej vianočnej atmosfére sme spolu s aktivistami ekologickej organizácie Sosna, ktorá má svoje sídlo v Družstevnej pri Hornáde, prezentovali jej aktivity a ich ekologické výrobky. Tešilo ma, keď sa pristavili pri stánku i naši zamestnanci, ale aj bývalí, ktorí roky pracovali v podniku a radi sa prišli prihlásiť ku kolegom... Určite rada prídem pomôcť a potešiť ľudí aj o rok. Vianočné trhy majú svoj význam... Aj kvôli stretnutiu s priateľmi, kúpeniu nejakej tej maličkosti pre blízkeho."

"Nám sa služba v stánku veľmi páčila," zverila sa ďalšia dobrovoľníčka Marta Durňáková, ktorá prišla spolu s dcérou Zuzanou, štipendistkou U. S. Steel Košice, pomôcť počas víkendu hendikepovaným deťom. "Zastavovali sa pri nás väčšinou rodičia so svojimi ratolesťami, ktorým sa darčeky vyrobené možno ich rovesníkmi z Detského klubu zdravotne postihnutých detí a mládeže v Košiciach veľmi páčili. Takmer každý, kto sa pri nás zastavil, aj prispel finančným darčekom. Myslím si, že táto aktivita, aj všetky ostatné, ktoré organizuje spoločnosť U. S. Steel Košice, aby pomohla iným, sú veľmi potrebné. Sme radi, že sme s dcérou mohli aspoň svojou troškou prispieť na túto dobrú vec. Pomáhať ľudom, či už sociálne slabším, alebo ľuďom s hendikepom, je zvlášť v tento vianočný čas veľmi potrebné a cenné. Nikto z nás nevie, kto, kedy a v akej životnej situácii sa ocitne."

Stanislava Štekláčová, asistentka riaditeľa pre projektový inžiniering a podnikanie, podala pomocnú ruku aktivistkám Ligy proti rakovine. "Byť v stánku U. S. Steel Košice počas vianočných trhov v spoločnosti úžasných dám z klubu Viktória Ligy proti rakovine, bolo pre mňa zážitkom. Bolo úžasné pozorovať pri práci ženy, ktoré bojujú so zákernou chorobou, alebo ju už prekonali. Sú plné života a radosti z neho. A je jedno či majú štyridsať alebo sedemdesiat rokov. Vyrobili krásne darčekové predmety, ktoré ponúkali okoloidúcim za symbolické a hlavne dobrovoľné príspevky. Verím, že som im svojou troškou pomohla, lebo s tým cieľom som tam išla." S podobnou skúsenosťou sa podelila aj Janka Ferenčuhová, asistentka z útvaru GM pre nákup. "Spolu so Stankou Štekláčovou a Vierkou Štefanovou sme v stánku na Hlavnej ulici strávili prijemné popoludnie. Bola to milá príležitosť vychutnať si predvianočnú atmosféru, stretnúť sa s príjemnými ľuďmi a aspoň trošku pomôcť tým, ktorí si to naozaj zaslúžia. Škoda len, že zlé počasie neumožnilo vyššiu účasť. Aj tak chcem poďakovať všetkým, ktorí prispeli, za čo si odniesli od žien z Centra pomoci Ligy proti rakovine v Košiciach a tiež od detí z detského domova v Podolínci malú pozornosť."

Študent kybernetiky Technickej univerzity v Košiciach a štipendista U. S. Steel Košice Peter Červeňák si službu v stánku, spolu s členkami OZ Usmej sa na mňa, vyskúšal už po druhý raz. Pomáhal v ňom aj vlani. "Mal som pomerne ťažký semester, ale už je po zápočtoch, tak som sa rozhodol prísť. Je to pre mňa relax. Rád pomáham, viem, čo to pre tých, ktorí podporu potrebujú, znamená. Chuť pomáhať je povznášajúca."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...