Vyhľadávanie:

U. S. Steel Košice dostanú prostriedky z Modernizačného fondu

U. S. Steel Košice dostanú prostriedky z Modernizačného fondu

V tomto týždni sa v médiách veľa písalo o tom, že U. S. Steel Košice (USSK) bola jednou z firiem, ktoré dostanú prostriedky z Modernizačného fondu. Vybrané projekty majú pomôcť Slovensku plniť klimatické ciele, hlavne zníženie produkcie uhlíka. V prípade USSK môže ísť o čiastku 300 miliónov EUR, pričom média hovorili o projekte výstavby elektrických oblúkových pecí. Je potrebné zdôrazniť, že projekt, ktorý by mohol byť podporený z Modernizačného fondu je zameraný na dekarbonizaciu procesu spracovania tekutej ocele odlievanim do tenkeho pasu. Mala by byť pritom využitá moderná nízkouhlíková technológia pre spojité plynulé  odlievanie a valcovanie ocele za tepla.

Pripájame aj naše stanovisko pre médiá:
Sme radi, že môžeme potvrdiť, že naša žiadosť o grantové financovanie v rámci Modernizačného fondu bola schválená. Toto je ďalší z niekoľkých krokov nutných na dôkladné zváženie potenciálnej investície do dekarbonizácie v USSK.

Akékoľvek možné budúce investície do dekarbonizácie závisia od ďalších požiadaviek. Patrí medzi ne predĺženie harmonogramu čerpania pre Fond obnovy a odolnosti, identifikácia investičných partnerov, konkurencieschopné dlhodobé koncové ceny elektrickej energie a nakoniec schválenie radou riaditeľov spoločnosti United States Steel Corporation.

Ján Bača
Riaditeľ pre vonkajšie vzťahy
U. S. Steel Košice

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...