Vyhľadávanie:

Viceprezidentka Silvia Gaálová medzi top finančníkmi na Slovensku

Viceprezidentka Silvia Gaálová medzi top finančníkmi na Slovensku

Mám šťastie na úžasný tím

Ako sme informovali v predchádzajúcich dvoch číslach podnikových novín, v 13. ročníku oceňovania finančných riaditeľov, ktoré vyhlasuje Klub finančných riaditeľov a týždenník Trend, bola medzi siedmymi finalistami aj viceprezidentka pre financovanie USSK Silvia Gaálová. Výsledky hlasovania širokej verejnosti i odbornej poroty boli oznámené počas slávnostného galavečera 22. septembra v Bratislave. Viceprezidentke Gaálovej sme po prezentácii a ocenení osobností finančného riadenia na Slovensku položili pár otázok.

Minulý mesiac sme sa mnohí zapojili do hlasovania v 13. ročníku oceňovania finančných riaditeľov CFO roka 2020, kde ste boli medzi siedmymi finalistami. Hoci si víťazstvo nakoniec odniesol Roman Filipoiu z SPP – distribúcia, a.s., aká to bola pre vás skúsenosť?

V prvom rade by som sa chcela veľmi pekne poďakovať za všetky zaslané hlasy. Veľmi si vážim, že ma v ankete podporila aj FMMR a košické IT Valley. Musím sa priznať, že najviac ma potešila podpora od “domácich“. Som introvert, takže mi pri vyhlásení výsledkov a zistení, že na pódium už nemusím ísť, aj trochu odľahlo. Samozrejme, na druhej strane by som cenu na východ rada doniesla, pretože si myslím, že si ocenenie za prácu, ktorú sme odviedli v poslednom období, všetci zaslúžime. Stretnutie s kolegami, ktorí riešia finančnú agendu v iných spoločnostiach a možnosť zdieľať skúsenosti považujem za hlavný prínos takýchto podujatí.

Okrem finančných výsledkov firiem sa pri hodnotení poroty bralo do úvahy aj presadzovanie moderného finančného riadenia. V čom je hlavný rozdiel medzi konzervatívnym a moderným finančným manažmentom?

Dnešná doba je rýchla a prináša neustále zmeny. Preto je nevyhnutná ­flexibilita, zvyšujú sa nároky na včasnosť a kvalitu dát a analýz pre rozhodovanie. Porotu preto zaujímali projekty, na ktorých spoločnosti pracujú a ich prínosy pre firmy.

Čo vás aktuálne najviac zamestnáva? Aké sú hlavné krátkodobé či strednodobé výzvy?

Momentálne nás zamestnáva hlavne závierka za tretí kvartál. Sme radi, že po ťažkých dvoch rokoch sú čísla opäť čierne a nielen to. Ako už bolo zverejnené vo vyhlásení korporácie, očakávame rekordný kvartálny výsledok. Z dlhodobejšieho hľadiska je to predovšetkým projekt ERP, kde práve prebiehajú prezentácie pre výber nového systému. Vieme, že tejto agende venujú tímy z rôznych útvarov mnoho času a preto sa aj touto cestou chcem poďakovať za úsilie, ktoré do projektu vkladajú.

Finančné riadenie kolosu, akým je náš hutnícky podnik, so stovkami vstupov, výstupov, premenných, je určite mimoriadne náročné. Dajú sa všetky tie čísla zmestiť do jednej hlavy? Ako relaxujete?

Na jednu hlavu je ich priveľa, ale ja mám šťastie na úžasný tím, ktorý sa s týmto objemom informácií dokáže vysporiadať. Vďaka mojim kolegom a napriek tomu, že naše systémy sú už zrelé na výmenu, fungujeme ako hodinky. Relaxujem hlavne na chalupe, kde čas plynie oveľa pomalšie, čo je kontrast voči našej každodennej pracovnej realite.

Ďakujem za rozhovor.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...