Vyhľadávanie:

Dobré projekty dostanú príležitosť. Ako v Rubikone...

Dobré projekty dostanú príležitosť. Ako v Rubikone...

Prečo sa oplatí zapojiť do grantového programu Spoločne pre región

"Grantový program Spoločne pre región bol pre našu komunitu veľkou výzvou a pomocou. Prostredníctvom neho sa nám podarilo realizovať naše myšlienky a plány, ktoré by sme inak nemohli tak skoro uskutočniť. Problematika našej komunity sa tak dostala do povedomia verejnosti a my sme mohli pre naše autistické deti zorganizovať počas tohtoročných prázdnin Letný tábor remesiel, v ktorom mali príležitosť rozvíjať svoje zručnosti pri tkaní, vyšívaní, pri hrnčiarskom stole, ručnom modelovaní a maľovaní. A zároveň ukázať, čo v nich je a čo dokážu, ak sa im podá pomocná ruka," vraví Iveta Petíková, výskumníčka a vývojárka z Výskumu USSE, ktorá vlani spolu s ďalšími kolegami z košickej oceliarne požiadala o grant. Zámer viacerých spoluautorov výberovú komisiu presvedčil a tak nič nebránilo tomu, aby sa do jeho realizácie pustili.

Do projektu, ozrejmuje Iveta Petíková, sa zapojili rodičia detí a ich rodinní príslušníci, asistenti, pedagogickí pracovníci, personál Autistického centra Rubikon, dobrovoľníci a rovnako aj zamestnanci U. S. Steel Košice. "Pomáhali pri integrácii našich detí do bežnej zdravej populácie, prekonávaní bariér, upevňovaní medziľudských vzťahov. Poukázali na to, že aj takto postihnutí ľudia, ak im niekto pomôže, vedia plnohodnotne prežívať voľný čas." Dodáva tiež, že im projekt pomohol zabezpečiť aj pracovné pomôcky, ktoré môžu ďalej využívať pri výučbe počas školského roka na rozvíjanie motoriky a zručnosti klientov Rubikonu.

Bližšie informácie o novom ročníku Grantového programu spoločne pre región, na ktorom participujú U. S. SteelKošice a Karpatská nadácia, ako aj formulár žiadosti, nájdete na www.usske. sk alebo www.karpatskanadacia.sk v sekcii programy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...