Vyhľadávanie:

Hýb sa, uč sa, objavuj

Hýb sa, uč sa, objavuj

Olympijský deň v Strednej priemyselnej škole hutníckej oslávili športom

V piatok, 26. júna, sa multifunkčné i futbalové ihrisko, in-line dráha pre korčuliarov, telocvičňa, ale i učebne v Strednej priemyselnej škole hutníckej na Alejovej ulici v Košiciach zaplnili športu chtivými študentmi, ale i žiakmi 8. a 9. ročníkov niekoľkých košických základných škôl.

Podujatie, ktoré tu zorganizovali pri príležitosti Olympijského dňa 2009, prišli otvoriť a mladých pri súťažných pohybových aktivitách povzbudiť prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke i viceprezident pre technológiu Vladimír Jacko. Krátko po tom, čo prezident košickej oceliarne symbolickým hvizdom z píšťalky odštartoval prvú z disciplín - basketbalový zápas, sa v areáli školy rozprúdil celý rad športových súťaží. Celé dopoludnie mladí zápolili vo futbale, floorbale, volejbale, stolnom tenise, šachu, "piškvorkách", kartových hrách. Na svoje si prišli aj fanúšikovia in-line korčuľovania.

Medzinárodný olympijský výbor založili na parížskej Sorbone pred sto pätnástimi rokmi. Na počesť tejto historickej udalosti bol 23. jún vyhlásený za olympijský deň. Na celom svete sa v tomto termíne už veľa rokov konajú rôzne pohybové aktivity, ktorým dominuje najprirodzenejšia z nich - beh. Medzinárodný olympijský výbor odporučil pre tento rok heslo Hýb sa, uč sa, objavuj. Stredná priemyselná škola hutnícka sa do tohto projektu zapojila po prvý raz.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...