Vyhľadávanie:

Prevencia závažných priemyselných havárií pod drobnohľadom

Prevencia závažných priemyselných havárií pod drobnohľadom

Spoločnosť U. S. Steel Košice je v zmysle zákona č. 261/2002 o prevencii závažných priemyselných havárií zaradená do kategórie B z čoho pre ňu vyplývajú povinnosti, ktorých plnenie kontrolujú každý rok zainteresované orgány štátnej správy. Posledná minuloročná kontrola, ktorú koordinovala Slovenská inšpekcia životného prostredia a na ktorej sa podieľali aj Inšpektorát práce, Regionálny úrad verejného zdravotníctva, odbor krízového riadenia Okresného úradu v Košiciach a Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, sa uskutočnila od 25. septembra do 10. decembra 2013.

Kontrola bola zameraná na prevádzku Technické plyny divízneho závodu Energetika a zariadenia s prítomnosťou vybranej nebezpečnej látky, v tomto prípade vysokopecného plynu. Skutkový stav v oblasti prevencie závažných priemyselných havárií bol na záver kontroly prerokovaný s viceprezidentom pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslavom Kiraľvargom na spoločnom stretnutí 20. decembra 2013. Ako na ňom odznelo, Slovenská inšpekcia životného prostredia v zastúpení Dany Vargovej konštatovala súlad s legislatívnymi požiadavkami v tejto oblasti. Nezistila žiadne nedostatky, ktoré by boli porušením zákona č. 261/2002 Z.z.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...