Vyhľadávanie:

Scott Buckiso sa poďakoval organizátorom

Scott Buckiso sa poďakoval organizátorom

Piaty ročník Family Safety Day očami prípravného tímu

O pohodlie bezmála päťtisíc návštevníkov na nedávnom podujatí Family Safety Day - Kde pracuje môj otec, moja mama? sa staralo takmer päťsto organizátorov a dodávateľov. Tristopäťdesiat z nich bolo z radov zamestnancov našej firmy. So zástupcami jednotlivých pracovných tímov sa v pondelok 13. júna 2016 stretol prezident U. S. Steel Košice Scott Buckiso, aby sa im poďakoval za ich podiel na príprave i priebehu už piateho ročníka tejto akcie.

Krátka prezentácia podujatia v podaní riaditeľa pre Vonkajšie vzťahy USS­K Jána Baču, ktorého tím akciu zastrešoval, priblížila podiel jednotlivých účastníkov, medzi ktorými boli zamestnanci útvaru GM pre bezpečnosť a hygienu a REACH, úseku viceprezidenta pre výrobu, viceprezidentky pre dcérske spoločnosti a služby, viceprezidenta pre inžinierske činnosti a inovácie, pre BSC, pre ľudské zdroje a Závodného hasičského útvaru.

O pestrý program na javisku sa pričinili ďalší železiari a ich rodinní príslušníci, ktorí majú zaujímavé a aj úspešné koníčky – spevák ľudových piesní Andrej Demko, hudobné formácie Sound Tension, Infinity Quartet, gitarista Dušan Martoník, mladá začínajúca speváčka Klaudia Bukovenská (známa je pod umeleckým menom Klaudia Vens) či úspešná akrobatická výrazová tanečníčka Karin Girovská. V tvorivých dielňach zaujali pestovateľ citrusov a bonsajov z koksovne Martin Hôždala, bonsajista vysokopeciar Peter Vitéz i paličkárka Gizka Bulová, donedávna členka finančného úseku.

So záujmom sa stretla aj novinka – stretnutie detí s prezidentom, ktorý sa ocitol v paľbe ich zvedavých otázok. Neoddeliteľnou súčasťou Family Safety Day sú vždy aj prehliadky podniku. Tohto roku smerovali kroky peších do prevádzky Radiátory v divíznom závode Radiátory a rúry a tí, ktorí si vybrali druhý okruh – jazdu areálom podniku, sa potešili možnosti vidieť zblízka pozinkovaciu linku č. 3, aj keď iba spoza okien autobusu. O výklad, bezpečnosť návštevníkov, dopravný dispečing, prevádzkový dozor a evidenciu sa staral tím viac ako päťdesiatich železiarov.

Medzi oceliarov a ich rodiny prišlo oproti minulosti aj viac partnerov s bohatou ponukou poučného i zábavného programu. Spomeňme Hutnícku fakultu Technickej univerzity v Košiciach, SOŠ v Košiciach – Šaci, ktorá mala na Family Safety Day premiéru, Políciu SR, Nadáciu Volkswagen Slovakia, Dôveru zdravotnú poisťovňu, Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, Slovenské technické múzeum v Košiciach a Košickú záchranku.

Organizátori už stihli aj vyhodnotiť názory účastníkov Family Safety Day. Pozitívne reakcie, ale aj kritické pripomienky chcú zužitkovať v prospech budúcich podujatí, za zachovanie ktorých sa vyslovilo až 98 percent respondentov.

Všetkým, ktorí sa na príprave i priebehu tejto najväčšej firemnej akcie podieľali, sa poďakoval prezident spoločnosti U. S. Steel Košice Scott Buckiso, ktorý zároveň aj okomentoval rozhodnutie podujatie v tomto, pre nás neľahkom, období usporiadať. „Aj napriek tomu, že sme museli urobiť veľa náročných rozhodnutí, nebolo pre mňa problémom, či Family Safety Day zorganizovať alebo zrušiť. Bezpečnosť práce zamestnancov a to, aby sa z roboty domov vracali v takom zdraví ako do nej prišli, je našou prioritou číslo jeden. Bolo úžasné vidieť deti a ich rodinných príslušníkov ako sa bavili a užívali si tento deň. Vďaka všetkým, ktorí sa na tomto vynikajúcom podujatí podieľali.“

V podobnom duchu hovoril aj generálny manažér USSK pre bezpečnosť a hygienu a REACH Mark Salo. „Od februára, keď sme s prípravou podujatia začali, sme urobili veľa práce. Kvalita podujatia, ktoré je jedným z benefitov pre zamestnancov, sa z roka na rok zvyšuje a sme radi, že železiarov a ich rodiny potešilo. Deväťdesiat­osempercentná spokojnosť je vysoké číslo, kiež by sa nám tak darilo aj v iných oblastiach. Ďakujem všetkým za prípravu akcie, za vynikajúcu a presnú prácu.“       

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...