Vyhľadávanie:

Štipendijný program podporuje deti zamestnancov už 15 rokov

Štipendijný program podporuje deti zamestnancov už 15 rokov

V týchto dňoch si v U. S. Steel Košice podávajú kľučky noví štipendisti. Vysokoškolskí študenti s vynikajúcimi študijnými výsledkami. Podpisujú darovacie zmluvy na zabezpečenie svojich študijných nákladov. Študujú prevažne na školách s technickým zameraním na Slovensku i v zahraničí. Výnimky však potvrdzujú pravidlo a v prípade mimoriadnych okolností, v súlade s kritériami, môžu deti zamestnancov študovať aj iný ako technický smer. Podporu môžu získať už od prvého ročníka VŠ.

Naša spoločnosť podporuje vzdelávanie na východe Slovenska dlhodobo a viacerými formami. Je partnerom stredných škôl a univerzít v Košiciach, ale okrem toho podáva pomocnú ruku aj samotným študentom. Štipendijný program USSK funguje od roku 2004, kedy v čase vysokej nezamestnanosti v regióne mal za cieľ pomôcť najmä študentom zo sociálne znevýhodneného prostredia. Od roku 2007 však podporuje aj deti svojich zamestnancov. Ide o jeden z benefitov, ktorý zamestnávateľ svojim zamestnancom poskytuje. V akademickom roku 2022/2023 firma podporila 23 detí svojich zamestnancov.  Celkovo však od začiatku programu poskytla už 452 štipendií. Vzdelaní mladí ľudia sú budúcnosťou nielen pre našu firmu a tento región, ale pre celé Slovensko.

Všetky dôležité informácie o programe vrátane kritérií a termínov sú zverejnené na firemnom intranete a internete:

U. S. Steel Košice - Štipendijný program (usske.sk)

Foto: Štipendisti sa pravidelne zapájajú aj do firemných podujatí. Na snímke počas Dní dobrovoľníkov USSK s Máriou Krúpovou štipendistka Lenka Trembecká (vpravo), ktorá študuje na univerzite v škótskom Glasgowe.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...