Vyhľadávanie:

Tenisový sviatok na Aničke

Tenisový sviatok na Aničke

Na tenisových dvorcoch antukového areálu na Aničke v Košiciach sa od 11. do 16. júna uskutoční tradičný, už 5. ročník tenisového challengerového turnaja mužov Steelers Cup Košice 2007. Najvýznamnejší tenisový turnaj letnej sezóny na Slovensku opäť podporí z pozície generálneho reklamného partnera U. S. Steel Košice a bude súčasťou ATP Challenger Series s dotáciou 25 tisíc amerických dolárov. Organizátori sa môžu pochváliť mimoriadne zaujímavými menami 32 hráčov v hlavnej súťaži.

Až osem z nich sa počas svojej kariéry ocitlo v prvej stovke rebríčka ATP - Jiří Novák (ČR, bol na 5. mieste), ďalší český tenista Bohdan Ulihrach (22. miesto), Juan Antonio Marin z Kostariky (55.), českí tenisti Robin Vik (57.) a Ivo Minář (70.), Rumun Razvan Sabau (74., víťaz Steelers Cup v roku 2005), Francúz Thierry Ascione (81.) a Nemec Denis Gremelmayer (97.). Podujatie bude dobrou príležitosťou pre mladých slovenských hráčov Pavla Červenáka, Martina Kližana, Miloša Mečířa mladšieho a Martina Durdíka. Turnaj odštartujú singlisti už v sobotu, 9. júna, kvalifikáciou, z ktorej do hlavnej súťaže postúpia štyria najlepší. Finále dvojhry je naplánované na sobotu, na 14. hodinu, po ňom odohrajú finále štvorhry.

V nedeľu, 10. júna, o 14. hodine, bude pre návštevníkov turnaja príjemným spestrením exhibícia dvoch najlepších slovenských tenistov Dominika Hrbatého a Karola Kučeru, ktorý už skončil s tenisovou kariérou. Najbližšia nedeľa bude patriť aj deťom. V uplynulom týždni sa konala na stránke internetovej aukčnej spoločnosti One Two Sold dražba a jej víťaz bude mať možnosť zahrať si štvorhru s oboma slovenskými hráčmi. Dražiť sa bude aj raketa Srba Novaka Djokoviča, aktuálne šiesteho hráča na svete, ktorého trénuje slovenský tréner Marián Vajda. Výťažok z dražieb a zisk z ľubovoľného vstupného počas celého turnaja, poputuje na konto neinvestičného fondu Zlatý kľúčik a pomôže ku kúpe dialyzačného prístroja pre deti s akútnym a chronickým zlyhávaním obličiek strediska košickej nemocnice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...