Vyhľadávanie:

Teší postup v Lige majstrov

Teší postup v Lige majstrov



Náš majster odštartoval nový ročník hokejovej Tipsport ligy víťazstvom za dva body

Vstup do nového ročníka najvyššej hokejovej súťaže s novým názvom Tipsport liga sa hráčom úradujúceho majstra HC Košice nevydaril. Po troch kolách majú na svojom konte iba dva body. Sezóna 2015/2016 odštartovala 10. septembra 2015 a v rozpätí siedmich dní odohralo jej jedenásť účastníkov stretnutia troch kôl základnej časti. Košičania mali v prvom kole domácu premiéru, keď v piatok 11. septembra hostili Žilinu, ktorú zdolali tesne 5:4 až v predĺžení. Potom dva razy prehrali so silnými súpermi. Doma podľahli vlaňajšiemu finalistovi z Banskej Bystrice 0:1 a v utorok tohto týždňa prehrali po prvý raz na ľade súpera v Nitre 2:3. Takže náš majster v riadnom hracom čase ešte nevyhral, snáď sa mu to podarí už zajtra, v piatok 18. septembra, na ľade vo Zvolene. Úvod do novej sezóny teda zverencom trénera Petra Oremusa nevyšiel, ale fanúšikovia veria, že už v najbližších stretnutiach hráči urobia všetko pre to, aby sa v tabuľke opäť pohybovali ako v uplynulej sezóne, na tých najvyšších miestach. Vo svojom vyjadrení to potvrdil aj kormidelník nášho tímu P. Oremus: "Snahu i obetavosť chlapcom uprieť nemôžem. Doma proti Banskej Bystrici sme prehrali preto, že sme nedali gól a bez gólu sa nevyhráva. Máme mužstvo, ktoré sa musí v koncovke presadiť. A o víťazovi domáceho celku v Nitre rozhodli naše chyby, ktoré budeme musieť už v najbližšom zápase vo Zvolene odstrániť. K súperovi cestujeme s jediným úmyslom, získať plný počet bodov."

V tejto snahe budú chcieť naši hokejisti určite pokračovať aj v nedeľňajšom súboji doma proti Piešťanom so začiatkom už o 16.30 hod.

Liga sa iba začala. V základnej časti odohrajú mužstvá 54 kôl až do 6. marca 2016. Mužstvá, ktoré sa umiestnia na prvých ôsmich priečkach po základnej časti, postúpia do štvrťfinále play-off. Na štyri víťazné zápasy sa štvrťfinálová séria bude hrať v termínoch od 11. marca do 24. marca 2016. Semifinálové stretnutia budú na programe 27. marca až 9. apríla 2016 a finálové súboje play-off sú naplánované na 12. apríla až 24. apríla 2016. V tejto sezóne došlo k zmene zápasov v baráži o ligu. Účastníkmi budú, na rozdiel od uplynulých sezón, až štyri mužstvá, a to dva posledné tímy z najvyššej súťaže a dvaja najlepší z prvej ligy. Toto kvarteto odohrá medzi sebou zápasy v termínoch od 13. marca až do 15. apríla a prvé dve mužstvá sa stanú účastníkmi Tipsport ligy pre budúci ročník.

Naši majstri, i keď nestihli zachytiť začiatok Tipsport ligy, však splnili základný cieľ v Lige majstrov. V skupine H skončili na 2. mieste a postúpili do vyraďovacej časti tejto prestížnej súťaže. Žreb určil nášmu mužstvu silný švédsky tím AIK Skelleftea. Prvý zápas odohrajú naši hokejisti v utorok 22. septembra 2015 o 18. hodine v Steel aréne, odveta ich čaká na ľade súpera tiež v utorok 6. októbra 2016. Víťazný tím z tejto dvojice sa potom stretne s víťazom ďalšej dvojice vyraďovacej časti Stavanger Oilers (Nórsko) - Eisbären Berlín.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...