Vyhľadávanie:

Ušetria peniaze i čas

Ušetria peniaze i čas

Stovky, ba až tisícky kontrol ročne musia vykonať revízni technici na plynových, tlakových, zdvíhacích i elektrických vyhradených technických zariadeniach, ktorých je vo fabrike vyše dvanásť tisíc. Viete si predstaviť tie stohy dokumentov? Ak všetko pôjde ako má, budú už revízne správy v papierovej podobe čoskoro nadobro minulosťou.

„Každý revízny technik vydáva po kontrole revíznu správu, ktorú treba opatriť podpisom a pečiatkou. Prináša to veľa papierovačiek a tak sme sa na to rozhodli ísť elektronickou formou,“ konštatuje Jozef Hribík z útvaru Riaditeľa pre spoľahlivosť vyhradených technických zariadení , ktorý spolu so svojím tímom zastrešuje revízie a revízne správy na plynových a tlakových zariadeniach v celom podniku. Nebolo to však také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. V čase, keď táto myšlienka vznikla,  nebol ešte  elektronický podpis na takýchto dokumentoch možný. Inšpektorát práce ho nerešpektoval.  Vlani sa však situácia otočila, elektronický podpis, ktorý je už inde štandardom, Národný inšpektorát práce odobril používať.

„Po dôkladnom zvážení a viacerých stretnutiach s  kompetentnými sme sa rozhodli, že  systém elektronických revíznych správ vyskúšame pilotne v divíznom závode Energetika, a to v prípade 250 plynových a 620 tlakových vyhradených technických zariadení. Veľmi úzko pri tom spolupracujeme s tímom z BSC, predovšetkým Helenou Ondejkovou a Stanislavom Řihákom z útvaru GM pre podnikové procesy USSE, ktorí majú na starosti potrebný softvér, s kolegami z divízneho závodu Energetika, vedúcim prevádzky Údržba energetiky Karolom Nezvalom,  ako aj Branislavom Ondríkom, manažérom pre organizačné štruktúry, za náš úsek sú v tíme revízni technici Miroslav Kuchár a Jozef  Ruska,“ hovorí  Jozef Hribík. „Práce sme rozbehli, od februára  robíme revízne správy duálne, teraz vychytávame všetky prípadné muchy. V podstate sme v skúšobnej prevádzke, aby sme celý systém, ktorý pri riešení nálezov a nedostatkov pracuje s Financialom 2000 a EWA aplikáciou, vyladili. Keď bude všetko klapať ako má a systém bude fungovať, keď s ním budú užívatelia v divíznom závode  Energetika spokojní a bude im vyhovovať, „ideme“ s ním do celej fabriky. Potom prídu postupne na rad aj zdvíhacie zariadenia a nakoniec aj elektrické zariadenia,“  vymenúva vedúci oddelenia Spoľahlivosť tlakových a plynových zariadení ciele, ktoré si dal realizačný tím pred seba. A v čom vidí benefity  aplikácie systému elektronických revíznych správ?

„Ušetríme čas, keďže nebudeme musieť chodiť s revíznymi správami za užívateľmi zariadení, na distribúcii, ale tiež zamedzíme prípadným prestojom,“ vyratúva Jozef Hribík. „No a nezanedbateľným benefítom je, že ich tlačená forma zanikne. Veľa ušetríme na papieri a tlači, či archivácii,“ približuje ďalšie výhody elektronického systému, ktorý v konečnom dôsledku ušetrí nemalé financie. „Pridali sa k nám,“ dodáva na záver, „aj kolegovia z útvaru Riaditeľa pre inšpekciu strategických zariadení, ktorí budú tento elektronický systém v rámci svojej inšpekčnej činnosti rovnako využívať. A keďže inšpekcie sa vykonávajú častejšie ako revízie, ušetria ešte viac.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...