Vyhľadávanie:

V Kluknave otvorili prvú viacúčelovú športovú plochu

V Kluknave majú dôvod na radosť. V tejto malebnej obci s vyše tisícšesťsto obyvateľmi vyrástla prvá viacúčelová športová plocha. Za zrodom nového "stánku" stojí aj finančná pomoc spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá spoločne s Karpatskou nadáciou tomuto projektu v rámci programu Spoločne pre región udelila grant. Neboli to však iba peniaze, ale najmä veľká zanietenosť všetkých Kluknavčanov a zvlášť ich starostu Štefana Kováča, dotiahnuť myšlienku vybudovania športovej plochy do zdarného konca. Úsilie však stálo za to, obec sa dnes pýši moderným ihriskom.

"Čakali sme naň desaťročia," povedal starosta obce počas slávnostného otvorenia ihriska, ktoré sa uskutočnilo v pondelok 29. októbra. "Viacúčelová športová plocha našej obci veľmi chýbala. Preto som si jej vybudovanie stanovil ako úlohu pri nástupe do funkcie. Som veľmi rád, že sa všetko podarilo. Moje poďakovanie patrí sponzorom, ale aj všetkým ostatným, ktorí sa podieľali na jej dokončení," uviedol Š. Kováč v príhovore.

Na slávnostnom otvorení nemohol chýbať ani riaditeľ miestnej základnej školy Stanislav Kovaľ, v ktorej priestoroch ihrisko vyrástlo. V slávnostnom otvorení videl symboliku. "V roku 1984 sme v Kluknave otvárali telocvičňu. Bolo to presne na 40. výročie Slovenského národného povstania. Dnes otvárame viacúčelovú športovú plochu, deň po 92. výročí vzniku prvej Československej republiky. Navyše, s prvým ihriskom tu máme aj prvý tohtoročný sneh," vtipne komentoval vrtochy počasia, ktoré ceremoniál sprevádzali. Vyvrcholením slávnostného otvorenia bolo prestrihnutie stuhy, na ktoré sa podujali prednosta Obvodného úradu v Spišskej Novej Vsi Ondrej Majerník, riaditeľka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Spišskej Novej Vsi Janka Brdziaková, starosta Kluknavy Š. Kováč a riaditeľ ZŠ Kluknava S. Kovaľ. V sprievodnom programe sa predstavili roztlieskavačky a ceremoniál ukončil exhibičný futbalový zápas žiakov základnej školy.

Multifunkčná športová plocha už vyše týždňa slúži svojmu účelu. Žiaci základnej školy, ale aj ostatní obyvatelia Kluknavy či návštevníci obce, môžu využívať kvalitný syntetický povrch na rôzne športové aktivity. Na ihrisku sa dá hrať futbal, nohejbal, hádzaná, volejbal a tenis. S výstavbou pomáhali nielen súkromné firmy, ale aj Kluknavčania. "Ruku k dielu priložilo aj mnoho dobrovoľníkov. Boli to obyvatelia obce a pomáhali i nezamestnaní, zapojení do aktivačných prác. S výstavbou ihriska sme začali ešte v júni. Na brigádach sa vystriedalo vyše štyridsať ľudí, odpracovali približne osemsto hodín," priblížila postup prác hlavná koordinátorka projektu Mária Gmucová. A ako hodnotí konečný výsledok? "Je skvelé, že sa nám to podarilo. Obec takúto športovú plochu veľmi potrebovala. Máme veľkú základnú školu, ktorú navštevuje takmer šesťsto žiakov. Ihrisko rozšíri deťom možnosti športovania a prispeje k ich zdravému vývoju. Samozrejme, k dispozícii je aj všetkým Kluknavčanom a návštevníkov obce."

Slávnostné otvorenie multifunkčnej športovej plochy dalo bodku za prvou etapou výstavby. Kluknava má s ihriskom ďalšie plány do budúcna. "V ďalšej fáze chceme osadiť oplotenie a dokončiť terénne úpravy. S prácami by sme chceli začať v jarných mesiacoch budúceho roka. Uvažujeme aj o umelom osvetlení, lenže na to potrebujeme zohnať ďalšie finančné prostriedky," uviedol na záver starosta obce.

ADRESA:
 

U. S. Steel Košice, s.r.o.
Vstupný areál U. S. Steel
044 54 Košice
Slovenská republika

FAKTURAČNÉ ÚDAJE:
 

IČO: 36 199 222
IČ DPH: SK7020000119
Obchodný register: Okresný súd Košice I, Odd.: Sro, Vložka č.: 11711/V

NAVŠTÍVTE NÁS:

 

Ako sa k nám dostať - Google map

GPS súradnice:
48.624314 N, 21.188045 E –

Nakladacie miesta DZ EXpedícia

Môžete navštíviť aj stránky našej materskej spoločnosti
United States Steel Corporation.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...