Vyhľadávanie:

V Krásnej rozbehli projekt grantového programu Spoločne pre región

Už viac než osemdesiat dobrovoľníkov z radov zástupcov tretieho sektoru, zamestnancov úradu Mestskej časti Košice-Krásna a spoločnosti U. S. Steel Košice sa zapojilo do projektu Ruka v ruke naprieč času, na realizáciu ktorého získala v marci tohto roku nezisková organizácia Zachráňme kaštieľ v Krásnej, v rámci programu spoločnosti U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie Spoločne pre región, grant vo výške 2 785 eur. "A to sme uskutočnili zatiaľ len prvú aktivitu projektu," pochválil angažovanosť ľudí, ktorí sa do nej zapojili, riaditeľ neziskovky Marek Kažimír. "Ďalšie nás ešte čakajú..."

Nezisková organizácia Zachráňme kaštieľ v Krásnej vznikla pred ôsmimi rokmi s cieľom rekonštruovať jeden z najstarších klasicistických kaštieľov na Slovensku, národnú kultúrnu pamiatku, ktorá je dominantou Mestskej časti Košíc - Krásnej. Podarilo sa. Investičný projekt Európskeho hlavného mesta kultúry ukončili v roku 2013. Jeho súčasťou však nebol park, ktorý sa rozhodli zobrať na starosť členovia neziskovej organizácie a jej sympatizanti. "Okrem obnovy parku za aktívnej pomoci obce, ďalších neziskových organizácií, miestnej komunity a dobrovoľníkov sme chceli skrášliť verejný priestor, vytvoriť miesto pre oddych a relax, aktívne trávenie voľného času... Jednoducho, oživiť komunitný život v obci. Celkovým zámerom bolo teda zapojiť aj ostatných do spoločného zveľaďovania obce a do ochrany životného prostredia," uviedol Marek Kažimír. A komunitný projekt Ruka v ruke naprieč času, ktorý zároveň vytvára platformu pre vzájomné porozumenie, pomoc a učenie sa generácií, bol na svete. A jeho prvé výsledky už badať. Centrum parku pred kaštieľom v súčasnosti skrášľujú prvé stromčeky, kríky, trvalky a kruh šťastia, ktoré v uplynulých dňoch po vyčistení priestoru dobrovoľníci spoločne vysadili. A na rade sú ďalšie aktivity. Na posledný májový deň je naplánovaná akcia Deň detí v kaštieli - deti svojim rodičom - rodičia svojim deťom, o zameraní ktorej už napovedá samotný názov. Aj milovníci výtvarného umenia sa majú na čo tešiť. Organizátori pripravujú podujatie Ruka v ruke maľuje Krásnu, ktoré bude určené pre všetky vekové skupiny. Ďalšou aktivitou projektu bude stretnutie mladej generácie a seniorov, na ktorom budú skôr narodení odovzdávať mladým svoje bohaté skúsenosti zo života, kultúry, gastronómie a histórie a naopak mladí naučia seniorov novým trendom, využívať modernú techniku, poodhalia krásu stolovania, servírovania a spôsoby zdravého životného štýlu.

"Projekt Ruka v ruke naprieč času je svojím zameraním určený pre rôznorodé cieľové skupiny ľudí, a to bez rozdielu veku, pohlavia a etnicity. Zahŕňa aktivity pre deti, mládež, dospelých aj dôchodcov, miestnych obyvateľov, ale aj obyvateľov mesta a regiónu a turistov," zhrnul Marek Kažimír.

ADRESA:
 

U. S. Steel Košice, s.r.o.
Vstupný areál U. S. Steel
044 54 Košice
Slovenská republika

FAKTURAČNÉ ÚDAJE:
 

IČO: 36 199 222
IČ DPH: SK7020000119
Obchodný register: Okresný súd Košice I, Odd.: Sro, Vložka č.: 11711/V

NAVŠTÍVTE NÁS:

 

Ako sa k nám dostať - Google map

GPS súradnice:
48.624314 N, 21.188045 E –

Nakladacie miesta DZ EXpedícia

Môžete navštíviť aj stránky našej materskej spoločnosti
United States Steel Corporation.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...