Vyhľadávanie:

Občianske združenie Different realizovalo zaujímavý projekt

Vlani sa pri vyhlasovaní výsledkov grantového programu spoločnosti U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie Spoločne pre región tešili aj členovia Občianskeho združenia Different - Združenia na podporu a rozvoj kultúrnych a environmentálnych aktivít v Andrejovej. Na realizáciu projektu Zelený Bardejov získali 1 355 eur.

"V podstate nám išlo a stále ide o vybudovanie?ekologického povedomia v Bardejove a hlavne vytvorenie určitého systému zmysluplného riešenia ekologických otázok v našom meste a jeho okolí," konkretizoval zámer projektu František Maxin. Myšlienku sa v Občianskom združení Different rozhodli realizovať viacerými spôsobmi prostredníctvom rôznych aktivít. Išlo napríklad o vytvorenie aktívnej a funkčnej databázy ekologických aktivít na území mesta a v jeho blízkom okolí, ponuky súhrnných informácií o chránených i originálnych prírodných krásach v okolí Bardejova pre verejnosť, podporu miestnych podnikateľov a ľudí v oblasti ekologických a zdraviu prospešných produktov a služieb či o informovanie verejnosti o aktuálnych ekologických problémoch v meste, aktivitách na ich zlepšenie a podobne. Zámer vyšiel. "Súhrnná databáza je ukončená, aj keď stále prichádzajú a vynárajú sa nové informácie a zistenia, ktoré si zaslúžia, aby sme ich podporili. Podarilo sa nám zmapovať systém odpadového hospodárstva v Bardejove a chránené prírodné územia aj v jeho okolí, uskutočnili sme niekoľko verejných diskusií a propagačných stretnutí pod značkou Zelený Bardejov, na ktorých sme získali nových dobrovoľníkov a spolupracovníkov na projekte," priblížil niektoré z mnohých aktivít František Maxin. Na ich zdarnom priebehu majú svoj podiel nielen členovia občianskeho združenia, ale aj niekoľko eko aktivistov a participujúce organizácie. Spomenúť možno Klub slovenských turistov Bardejov, OZ Dobrá myšlienka, či Komunitnú nadáciu Bardejov.

Ako vnímajú členovia OZ Different - Združenie na podporu a rozvoj kultúrnych a environmentálnych aktivít také programy, akým je Spoločne pre región? "Je to výborná myšlienka a vec," uviedol František Maxin. "Nestáva sa často a na východe už skoro vôbec, aby boli programy práve takto zamerané - na regionálne potreby a aktivity. Sme veľmi vďační za takúto formu podpory. Uvedomujeme si, že práce je tu ohromne veľa, ale vďaka takto stavaným programom jej bude rýchlo ubúdať."

ADRESA:
 

U. S. Steel Košice, s.r.o.
Vstupný areál U. S. Steel
044 54 Košice
Slovenská republika

FAKTURAČNÉ ÚDAJE:
 

IČO: 36 199 222
IČ DPH: SK7020000119
Obchodný register: Okresný súd Košice I, Odd.: Sro, Vložka č.: 11711/V

NAVŠTÍVTE NÁS:

 

Ako sa k nám dostať - Google map

GPS súradnice:
48.624314 N, 21.188045 E –

Nakladacie miesta DZ EXpedícia

Môžete navštíviť aj stránky našej materskej spoločnosti
United States Steel Corporation.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...