Vyhľadávanie:

Už korčuľujú pod strechou

Už korčuľujú pod strechou

Včera sa v Športovo zábavnom areáli na Alejovej ulici konala malá slávnosť.  Štátny tajomník ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Ján Krišanda,  viceprezident našej spoločnosti Miroslav Kiraľvarga, námestníčka primátora Lucia Gurbaľová, starostka mestskej časti Juh Anna SúkeníkováViliam Rác, vedúci ŠZA prestrihli pásku pred zastrešenou ľadovou plochou.

„Tento priestor budú Košičania využívať nielen v zime, ale aj v lete. Je určený všetkým vekovým kategóriám, deťom a mládeži na korčuľovanie a hokej, seniorom poslúži aj na letné športové hry,“ uviedla starostka Anna Súkeníková, ktorá sa poďakovala za podporu partnerom a sponzorom: Fondu na podporu športu, Nadácii U. S. Steel Košice  a mestu Košice.

„Som veľmi rád, že Fond na podporu športu  prispieva k rozšíreniu možností pre športovanie detí. Máme rozbehnuté ďalšie veľké projekty. Mesto Košice si zaslúži aj novú, krásnu športovú halu. Mojim želaním je to, aby sme sa spolu s mestom podieľali na rozvoji športovej infraštruktúry,“ povedal vo svojom príhovore štátny tajomník Ján Krišanda

„Nie je nič krajšie, ako keď deti súperia v akomkoľvek športe, aj preto U. S. Steel Košice  a Nadácia USSK začala už v roku 2004 spolupracovať ešte s predchádzajúcim starostom pánom Hlinkom na vybudovaní tohto areálu,“ povedal Miroslav Kiraľvarga a dodal:  „Použili sme tu vlastné zdroje a v spolupráci s mestskou časťou sa nám podarilo vybudovať takýto krásny areál.  Gratulujem pani starostke a všetkým, ktorí sa na tomto projekte - zastrešení ľadovej plochy, podieľali. Verím, že rozvoj bude pokračovať.“

Myšlienka prekryť ľadovú plochu sa „ťahala“ už desať rokov.  Zastrešenie nie je len funkčné, ale aj pekné. Prispeje k lepšej kvalite ľadu, zvýšeniu počtu návštevníkov.  Určite sa predĺži aj sezóna korčuľovania.  Areál tak získal ďalších 800 metrov štvorcových plochy, ktorá sa bude využívať aj počas leta, kde plánujú umiestniť rôzne atrakcie pre deti, ktoré bude možné využívať aj v horšom počasí.

Nás môže iba tešiť, že naša nadácia pomohla zrealizovať takýto pekný a širokej verejnosti určený projekt.  Prispeli sme sumou 350 000 eur. Veľmi ste nám pomohli. Bez vašej podpory by sme sa do tejto akcie neboli mohli pustiť, povedal Viliam Rác, vedúci ŠZA.

Miroslav Kiraľvarga odovzdal prostredníctvom štátneho tajomníka Jána Krišandu takýto odkaz pre vládu:  „Vláda by mohla nájsť zdroje na to, aby dotovala energie pre detské športoviská. Ak nám dáte nulu za energie, budeme vďační. Nech sa nám darí vychovávať nových športovcov.“

Foto:  Arpád Köteles

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...