Vyhľadávanie:

V košickej ZOO si môžete adoptovať zvieratko už za 10 eur

V košickej ZOO si môžete adoptovať zvieratko už za 10 eur

Včera sa v novootvorenom centre environmentálnej výchovy na Mojmírovej ulici v Košiciach zišli adoptívni rodičia, milovníci zvierat a sympatizanti Zoologickej záhrady Košice.  Od začiatku roka si v košickej ZOO adoptovalo zvieratá  67 adoptívnych rodičov, ktorí prispeli na chov zvierat sumou 9 tisíc eur.

Do pomoci ZOO sa zapájajú aj organizácie a firmy,  ktoré podporujú činnosť tejto obľúbenej výletnej destinácie nielen Košičanov. Za najväčší príspevok sa riaditeľ ZOO Erich Kočner poďakoval našej spoločnosti, ktorá z prostriedkov 2 % prispela záhrade sumou 50 000 eur.

Finančná podpora pomôže záhrade pri dostavbe chovného zariadenia pre margaja (druh ocelota stromového), ktorý patrí medzi ohrozené druhy. „Táto finančná pomoc však nie je jediná zo strany oceliarov. Zoologickej záhrade každoročne pomáhajú dobrovoľníckymi aktivitami i materiálne,“ povedal na stretnutí riaditeľ ZOO.

ZOO je vďačná za každý príspevok aj od jednotlivcov, ktorí si adoptujú najčastejšie kozičky, surikaty, plameniaky, kengury, ale aj lamy či tukany. Medzi adoptívnymi rodičmi sú často  rodiny s deťmi, žiaci, podnikatelia... Väčšina záujemcov o adopciu prichádza do ZOO s cieľom podporiť chov zvieratka spontánne, ale sú aj takí záujemcovia, ktorí využívajú adopciu ako darček pri rôznych príležitostiach. Najlacnejšie, za 10 eur, si môžu záujemcovia adoptovať klauna očkatého. Najdrahšie zviera je lev a jeho adopcia stojí  1 400 eur. Takto získané financie ZOO využíva na pokrytie nákladov na kŕmenie zvierat, ale aj  na zlepšenie chovateľských podmienok.

Na stretnutí sa zoológovia pochválil aj dvoma veľkými chovateľskými úspechmi, keď sa im podarilo odchovať mláďatá tukona a tri mláďatá plameniakov. Malého „plameniačika“ obdivovali aj naše rodiny z projektu Sme s vami v pravý čas počas výletu do ZOO v lete (na snímke).

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...