Vyhľadávanie:

16. ročník letného hokejového kempu dnes ukončený

16. ročník letného hokejového kempu dnes ukončený

Letný hokejový kemp HC Košice odštartoval v pondelok 8. augusta 2022. Spolu 69 mladých hokejistov a hokejistiek absolvovalo denne niekoľko tréningových jednotiek pod vedením skúsených trénerov.

„Videli sme deti, ktoré tu boli už počas minulej sezóny, ale prišli aj nové deti. Začali sme viac-menej zostra. Deti si to užívajú, majú veľa energie. Je to super, pretože sa tu stmeľuje kolektív. Takisto sa učia nové veci a majú možnosť sa stretnúť so známymi hokejovými osobnosťami. Myslím si, že takýto kemp je výborná vec nielen po profesionálnej stránke, že sa v niečom deti zdokonalia, ale aj kvôli tomu, že sa kolektív stmelí a že si to užijú. Je to šport – je to zábava a o tom by to malo byť,“ komentoval prvý deň tréner HC Košice Peter Kovarík.

Tréner Jakub Mackaľ takto bilancoval aktivity počas kempu: "Chlapcov a dievčatá sme športovo vyšťavili – hrali futbal, basketbal, učili sa nové športy, dokonca tí najmenší mali aj prednášku o prírode na ZŠ Považská. Zažili sme aj Steam Factory, kde chlapci korčuľovali a zažili aj detský svet v podobe preliezok. Na ľade sme sa zameriavali na základy korčuľovania, taktiež na prácu s pukom – prihrávky, aby si vyskúšali všetko, čo profesionálni hokejisti počas kariéry robia. Sme radi, že každý deň nás navštívili hokejisti z A-tímu, ktorí chlapcom poradili a motivovali ich. Vo fitness centre si chlapci zaskákali na trampolíne, veľmi ich to bavilo a pritom nemali pocit, že trénovali.’’

Slávnostné ukončenie Letnej hokejovej školy sa uskutočnilo v piatok 12. augusta za účasti Miloslava Klímu, výkonného riaditeľa HC Košice, Miroslava Kozárika, šéftrénera mládeže HC Košice a Jána Baču, riaditeľa pre Vonkajšie vzťahy, U. S. Steel Košice, ktorí deťom odovzdali certifikáty.

"Keď vidím koľko máte energie, v úplnej pohode by ste zvládli ešte jeden kemp," zhodnotil s úsmevom Miloslav Klíma. "Ja verím, že ste si to užili a prídete aj ďalší rok a že z vás vyrastú dobrí hokejisti. Nech vám táto energia vydrží, nech sa z vás stanú veľké hviezdy a nech v nasledujúcich rokoch robíte radosť hlavne rodičom ale aj nášmu klubu," dodal na záver.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...