Vyhľadávanie:

Aj my máme svoje práva

Aj my máme svoje práva

Názory a komentáre

Tento svet sa zbláznil! Nezaočkovaní ľudia protestovali na hraniciach a námestiach. Oháňali sa svojimi právami. A čo práva zaočkovaných ľudí chrániť zdravie svoje aj zdravie zraniteľných skupín? Čo práva onkologických a ďalších vážne chorých pacientov, ktorí možno zomrú o pár rokov skôr len preto, že zdravotný systém bol zahltený pacientmi na COVID oddeleniach a ostatní sa na diagnostiku a liečbu nedostali včas alebo vôbec. Našťastie máme slobodu; s ňou je však spojená aj zodpovednosť. Každý sa môže slobodne rozhodnúť a prijať následky svojho rozhodnutia.

Aj demokratická spoločnosť sa riadi pravidlami. Tak ako sa do niektorých krajín nedostaneme bez víz či pasu, tak ako nenecháme šoférovať ľudí bez vodičského preukazu, nenecháme ani lekára riadiť prevádzku vysokej pece, lebo by to bola katastrofa. Nemali by sme dovoliť ani laikom spochybňovať rozhodnutia lekárov a vedcov a ohrozovať zdravie ostatných členov spoločnosti.

Ozvime sa, diskutujme, dajme kultivovane najavo, že aj zaočkovaným na ich právach záleží. Ale hlavne buďme k sebe ohľaduplní a tolerantní.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...