Vyhľadávanie:

Aktivity USSK sú pre Slovensko unikátne

Aktivity USSK sú pre Slovensko unikátne

Michal Vašečka
Michal Vašečka

"Jedným z pozitívov, ktoré U. S. Steel predstavuje, je skutočnosť, že tu vôbec pôsobí a investuje. Mnoho zahraničných investorov odmieta prísť na Slovensko kvôli rómskej otázke," začal svoj príhovor na kongrese európskych novinárov Michal Vašečka, expert na rómske otázky IVO. Ďalej uviedol, že aktivity U. S. Steel Košice sleduje už niekoľko rokov a "niektoré z nich sú pre Slovensko unikátne." Podľa Vašečku je riešenie tohto problému hlavne v rukách lokálnych vlád. Tie musia vytvárať projekty a tu je pomoc spoločností, ako je naša, jedinečná.

"To, čo sme urobili, sme vykonali preto, že cítime spoločenskú zodpovednosť," upresnil Ján Bača, riaditeľ pre vonkajšie vzťahy USSK. Naša spoločnosť uskutočňuje v spolupráci s lokálnymi vládami projekty zamerané na podporu zamestnanosti a vzdelávania.

"Na U. S. Steel Košice si vážim to, že dala príležitosť Rómom z usadlostí," pokračoval Vašečka. "Väčšina týchto ľudí je totiž nezamestnateľná, už nie je schopná pracovať, musia dostať príležitosť práve od takýchto firiem," ukončil známy politológ svoj príspevok, v ktorom uviedol i viacero faktov týkajúcich sa tejto národnostnej menšiny, jej postavenia na Slovensku, zamestnanosti či pozitívnej diskriminácie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...