Vyhľadávanie:

Aktuálne o prípravách na vyjednávanie

Aktuálne o prípravách na vyjednávanie

V týchto dňoch očakáva Rada odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice (rada) stanovisko zamestnávateľa na návrh Kolektívnej zmluvy na roky 2008 - 2011, ktorý podali príslušné odborové organizácie pôsobiace v U. S. Steel Košice, s.r.o. Na zasadnutí rady vo štvrtok, 15. novembra, o tom informoval predseda Mikuláš Duľa. Odborári sa na vyjednávanie intenzívne pripravujú. Keďže budú vyjednávať celú novú zmluvu, nie iba jej časť - dodatok, predpokladajú, že vyjednávania so sociálnym partnerom budú o to náročnejšie na argumentáciu a úsilie presadzovať záujmy zamestnancov. Hovorca Mikuláš Hintoš uviedol, že doteraz sa uskutočnili dve stretnutia vyjednávačov za radu. Prebrali podrobne jednotlivé body návrhu zmluvy a sú pripravení na vyjednávanie. Nasledujú stretnutia s OZ KOVO a NKOS, na ktorých sa rovnako budú zaoberať stratégiou vyjednávania.

Na programe rokovania rady boli ďalej informácie z porady prezidenta spoločnosti, zo stretnutia kolektívnych vyjednávačov KZVS hutníckej a zo zasadnutia dopravnej komisie. V druhej časti zasadnutia rady sa uskutočnilo stretnutie s prezidentom spoločnosti Davidom H. Lohrom k dosiahnutým výsledkom za deväť mesiacov tohto roka, predpokladanému vývoju do konca roka 2007 a investičným zámerom na rok 2008.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...