Vyhľadávanie:

Aký bol rok po reštarte Ženskej siete (WIN)

Aký bol rok po reštarte Ženskej siete (WIN)

Ženská sieť (WIN) v U. S. Steel Košice využívala vlani na svoju prácu, v dôsledku neustále sa meniacich protipandemických opatrení, iba on-line priestor. Zorganizovali viacero zaujímavých podujatí, ktoré sa stretli s veľmi priaznivými ohlasmi nielen u žien, ktoré pracujú v našej spoločnosti. Viac o činnosti WIN hovoríme s líderkou Brigitou Kurucovou.

Aký teda bol v Ženskej sieti minulý rok?

Rok 2021 bol prvým rokom od reštartu WIN v USSK.  Zámerom WIN (Ženskej siete) bolo osloviť nielen členov, ale všetkých ľudí v USSK, zdieľať s nimi dôležité a zaujímavé informácie súvisiace s U. Steel Košice, ale taktiež reagovať na rôzne výzvy, s ktorými sa stretávame každý deň. Snažili sme  sa vyberať témy tak, aby si každý mohol nájsť niečo, čo ho zaujíma. Či už v pracovnom alebo osobnom živote. WIN počas roku 2021 zorganizovalo 11 podujatí z toho 3 na korporátnej úrovni. K najzaujímavejším patrilo podujatie venované etike, na ktorom sme mali 570 účastníkov. Na podujatí Energie okolo nás sa ľudia dozvedeli nielen o energiách v USSK, ale dostali aj praktické rady ako šetriť energiami v domácnosti.  Účastníci našich podujatí obľubovali aj témy venované zdraviu: Ako si udržať zdravý chrbát“, COVID-19 a ďalšie. Rada by som spomenula charitatívny projekt Darujte obed, v rámci ktorého  železiari darovali 3 392 obedov, ktoré sme potom distribuovali do zariadení Arcidiecéznej charity a útulku pre bezdomovcov Oáza. Chcem  sa ešte raz poďakovať všetkým, ktorí prispeli a podelili sa o svoje obedy.

Na aké podujatia sa môžu nielen ženy tešiť v tomto roku?

Rok 2022 sme odštartovali podujatím, ktoré bolo venované zdraviu na tému „Esenciálny vplyv vitamínu C na zdravie detí“. Táto téma sa stretla s pozitívnym ohlasom. Minulý rok vznikla nová ERG skupina zamestnancov NextGen pod vedením  Juraja Sabola, GM pre stratégiu. Aj v roku 2022 chceme pokračovať v spoločných podujatiach s NextGen. Jedným z nich je pripravované podujatie, ktoré sa uskutoční 16.2. na tému  ESG v dennodennej práci našich ľudí s príkladmi zameranými na „E“, Environment. Prezentovať budú štyria naši kolegovia, dvaja z nákupu, jeden z DZ Energetika a jeden z Environmentu. Na tomto podujatí si taktiež predstavíme IT boxy, ktoré boli inštalované v AB budove. Ďalšie témy, ktorými sa plánujeme zaoberať sú kybernetická bezpečnosť, sociálne siete, ochrana osobných údajov, finančná gramotnosť, dekarbonizácia a ďalšie. Budeme radi, ak nám ľudia dajú vedieť svoje postrehy, nápady resp. aké  témy by ich zaujímali, na adresu:  usskwin@sk.uss.com.

Máte v pláne aj nejaké podujatia s osobnou účasťou zamestnancov?

Kvôli pandemickej situácii boli všetky doterajšie WIN podujatia iba v režime on-line, ale veríme, že situácia už čoskoro dovolí aj stretávanie sa na podujatiach osobne. Určite to všetkým dáme aj prostredníctvom X App včas vedieť.

Ďakujem za rozhovor.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...