Vyhľadávanie:

Americkí vysokoškoláci v našej hute

Americkí vysokoškoláci v našej hute

Pre mladých ľudí sú letné prázdniny ideálnym obdobím na cestovanie a spoznávanie nových krajín a kultúr. Takúto možnosť využilo aj bezmála tridsať študentov z troch amerických univerzít zo štátov Pensylvánia, Illinois a Severná Karolína, ktorí na vyše mesiac prileteli na starý kontinent študovať ekonomiky krajín centrálnej Európy. V itinerári nechýbalo Slovensko a ani naša spoločnosť. Američania navštívili košické železiarne 10. júla a ako pri odchode zhodnotili, zažili u nás pestrý program.

Vysokoškolákom sa najprv venoval viceprezident pre predaj a marketing Christian Korn, ktorý im predstavil našu firmu. Študenti sa dozvedeli čo to z histórie podniku, kde sú v Európe naše predajné centrá, aké produkty vyrábame a i to, aké globálne faktory ovplyvňujú naše podnikanie. Viceprezident tiež v krátkosti predstavil kľúčové hodnoty U. S. Steel Košice a transformačný proces Carnegie, naša cesta. Študenti sa o našu spoločnosť živo zaujímali, o čom svedčí množstvo otázok, ktoré počas prezentácie položili.

Návšteva podniku potom pokračovala exkurziou do vybraných výrobných prevádzok. Skupina najprv zavítala do oceliarne, kde si pozrela kontinuálne odlievanie ocele do brám. Potom sa presunula do divízneho závodu Teplá valcovňa, v ktorom prešla pozdĺž celého úseku teplej širokopásovej trate. Treťou a zároveň poslednou zastávkou bola pozinkovacia linka č. 3, pri ktorej sa hostia oboznámili s procesom zinkovania ocele. Nové poznatky konfrontovali s tým, na čo sa špecializujú v škole.

Po návšteve hutníckeho kombinátu sa americkí študenti presunuli do centra Košíc. Prehliadku pamätihodností mesta absolvovali so známym sprievodcom Milanom Kolcunom. Nasledujúci deň čakala na vysokoškolákov cesta do ďalšej destinácie – maďarskej Budapešti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...