Vyhľadávanie:

Ani dážď neprekážal streetbalu

Ani dážď neprekážal streetbalu

Športom proti drogám

Streetbal
Prezident U. S. Steel Košice David Lohr odovzdáva kapitánke víťazného družstva tímu Gymnázia Šrobárova cenné trofeje za prvenstvo v streetbalovom turnaji.

V sobotu 11. júna vyvrcholila olympiáda stredných škôl z Košického samosprávneho kraja finálovým turnajom v streetbale. Šestnásť finálových družstiev dievčat a chlapcov bojovalo už od rána pod košmi na asfaltových ihriskách na novom parkovisku námestia Osloboditeľov v Košiciach. Podujatie sa konalo pod názvom Športom proti drogám, ktoré, tak ako vlani, aj v tomto roku sponzorsky podporila U. S. Steel Košice.

Bojovali žiaci stredných škôl, ale pod košmi si nič nedarovali ani mužstvá dospelých mužov i žien, ktorých sa do súťaže v streetbale prihlásilo vyše 100. Tomuto, v poradí už šiestemu, ročníku podujatia počasie tento raz neprialo, veď cez deň niekoľkokrát výdatne pršalo. Hráčov to od hry nijako neodradilo i keď nebolo nič príjemné hrať v premočených dresoch a na šmykľavom povrchu.

V kategórii chlapcov vyhralo družstvo SOU strojnícke zo Spišskej Novej Vsi, ktoré zdolalo Obchodnú akadémiu z Rožňavy a u dievčat v súboji dvoch košických gymnázií zo Šrobárovej a Exnárovej si prvenstvo o jediný bod vybojovali basketbalistky zo Šrobárky. V súťaži dospelých, ako inak, najcennejšiu trofej získali členky družstva úradujúceho majstra Delty I.C.P., ktoré vo finále zdolali Drink Team a u mužov si mužstvo Blackstreet iba tesne vybojovalo prvenstvo nad tímom Ta fasa. Do súťaže sa zapojili aj mužstvá manažérov, sponzorov, podnikateľov, zástupcov médií i známych osobností košického mužského basketbalu.

V tzv. V.I.P. turnaji sa vo finále stretli Dannax s tímom UVL. Ich vzájomný súboj skončil víťazstvom Dannaxu o tri body. Kedže streetbal sa konal pod záštitou predsedu Košického VÚC, po skončení turnaja ceny najlepším trom družstvám odovzdávali Rudolf Bauer a za hlavného sponzora prezident U. S. Steel Košice David Lohr. Súčasťou podujatia bola aj autogramiáda hráčok tohtoročnej majstrovskej Delty I.C.P. v basketbale žien.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...