Vyhľadávanie:

Ani raz nezaváhali

Ani raz nezaváhali

Hokejisti HC Košice postúpili do semifinálových bojov play-off cez Martin 4:0 na zápasy

Bude titul po troch rokoch opäť vo vitríne HC Košice? To je najčastejšie omieľaná otázka v tábore fanúšikov košického tímu. Veď získať majstrovský titul by sa už znovu patrilo. Naposledy sa z neho naši železiari tešili v roku 2011. Pred dvoma rokmi prišli o túto cennú trofej v predĺžení rozhodujúceho siedmeho finálového zápasu, dnes už s účastníkom KHL Slovanom Bratislava, a vlani ich o titul nečakane pripravili Zvolenčania. Je teda načase, aby sa víťazný pohár znovu sťahoval do metropoly východu. Košičania si v tejto sezóne vytýčili ten najvyšší cieľ a nepochybne túžia po titule. Každé iné umiestnenie by bolo obrovským sklamaním.

Víťaz základnej časti hokejovej Tipsport extraligy sezóny 2013/2014 mal vo štvrťfinálovej sérii play-off, v ktorej sa hralo na štyri víťazné zápasy, za súpera ôsmy tím extraligovej tabuľky MHC Mountfield Martin. Košičania majú s týmto celkom v tejto sezóne priaznivú bilanciu, pretože v základnej časti zo šiestich vzájomných stretnutí päťkrát zvíťazili. Zverenci trénera Antona Tomka potvrdili rolu favorita aj vo štvrťfinálových dueloch, v ktorých pokračovali vo víťaznom ťažení. Najprv na domácom ľade dva razy zdolali súpera z Turca 6:1 a 3:2. V ďalších dvoch stretnutiach na ľade v Martine vyhrali 1:0 a 4:3 po samostatných nájazdoch. Séria sa tak do Košíc už nevrátila. Zverenci trénera Antona Tomka teda rozhodli štvrťfinálovú sériu vo svoj prospech v najskoršom možnom termíne. Z tohto pohľadu môže vládnuť v tíme spokojnosť, ale pred semifinálovými súbojmi je ešte čo naprávať. I keď v súboji s Martinom boli Košičania favoritmi, na ľade sa poriadne natrápili. Tri súboje vyhrali iba o gól a v poslednom sa na ich stranu priklonilo aj hokejové šťastie. Kormidelník HC Košice A. Tomko tento súboj v krátkosti okomentoval slovami: "Máme radosť z toho, že sme duely s Martinom takto rýchlo rozhodli v náš prospech. Súper nás najviac potrápil až v poslednom zápase. Jednoznačne sme viedli 3:0, ale to vedenie bolo pre náš tím klamlivé. Stačil prvý gól domácich a súper sa nakopol. Dostal nový vietor, jeho hráči zrazu vycítili, že s tým ešte môžu niečo urobiť a keďže išlo o štvrtý zápas, hrali vabank. Pri svojej obetavosti a s prispením našich chýb sa im podarilo vyrovnať. V obrane sme si mali viac postrážiť priestor pred našou bránkou, takto sme si situáciu len zbytočne skomplikovali. Ale nevadí, hlavne že sme po nájazdoch štvrtý zápas vyhrali a v sérii zaslúžene postúpili do semifinále. Teraz sa už len musíme zodpovedne pripraviť na semifinálové súboje."

Po štvrťfinálových zápasoch play-off majú Košičania desaťdňovú pauzu. Ako ju náš tím využije, o tom opäť hovorí A. Tomko: "Vzhľadom na zdravotný stav v mužstve je prestávka pre nás vítaná. Máme viac zranených hráčov, preto čas využijeme na ich doliečenia. Budeme sa im venovať individuálne, aby sa čo najskôr mohli vrátiť do zostavy."

Naše mužstvo sa teda v týchto dňoch pripravuje na ďalšieho súpera v pokoji. Semifinálovú sériu začnú hokejisti HC Košice v pondelok 24. marca na domácom ľade v Steel aréne. Ich súperom budú Piešťany alebo Skalica.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...