Vyhľadávanie:

Anonym hrozil bombou

Anonym hrozil bombou

Polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý počas uplynulého víkendu ohlásil bombu v U. S. Steel Košice. Anonym zavolal na dispečing, kde oznámil, že na vysokej peci č. 2 sa nachádza bomba a zložil. SBS a polícia následne prehľadali miesto so špeciálne vycvičeným psom, ale žiadnu bombu nenašli. Odstavením prevádzky, uviedla krátka správa tlačovej agentúry, vznikla škoda 1, 3 milióna korún. Za šírenie poplašnej správy páchateľovi hrozí väzenie v trvaní tri až osem rokov.

Za touto krátkou správou agentúry SITA však treba vidieť viac. Bolo nutné na niekoľko hodín odstaviť vysokú pec, takže vzniknutá škoda vo výrobe bola niekoľkonásobne vyššia ako uvádza správa. Strata je vyššia ako sedem miliónov korún. Do firmy prišli v sobotu v noci okamžite desiatky ľudí, aby podnikli potrebné kroky.

"Najdôležitejšia vec vo vzťahu k našim zamestnancom je bezpečnosť. Každý výhražný telefonát budeme preto posudzovať ako poplach, ktorý neprispieva k zdravej pracovnej atmosfére," povedal prezident spoločnosti George F. Babcoke.

"U. S. Steel Košice významne podporuje rozvoj tohto regiónu. Od hutníckej firmy sú závislé tisíce rodín. Mzda každého zamestnanca sa odvíja od výkonu spoločnosti. Náš systém podieľania sa na zisku je férový voči tým, ktorí prispievajú k úspechu firmy. Na druhej strane však jedna nezodpovedná osoba môže ovplyvniť tento výkon a tým i množstvo peňazí, ktoré zarobíme. Zrejme je to človek, ktorý vie, že našou primárnou hodnotou je bezpečnosť a že urobíme všetky opatrenia, aby naši zamestnanci neboli v nebezpečenstve. "Nikto z nás," zdôraznil prezident, "by nemal byť znepokojovaný výhražnými telefonátmi. To už nemožno považovať za zlý žart, to je šírenie poplašnej správy, ktorá je kriminálnym činom. A za taký dotyčnému hrozí trest odňatia slobody."

Zároveň sa obracia na zamestnancov, aby pomohli prispieť k odhaleniu páchateľa. Ak ktokoľvek vie hocijaký detail, neváhajte a volajte Linku dôvery.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...