Vyhľadávanie:

Anton Jura prezidentom a generálnym manažérom v Kanade

Anton Jura prezidentom a generálnym manažérom v Kanade

Ďalšie zmeny vo vedení severoamerických prevádzok U. S. Steel
od 1. januára 2011

United States Steel Corporation minulý týždeň oznámila personálne zmeny vo vedení severoamerických prevádzok, ktoré nadobudnú účinnosť 1. januára 2011.

Antona Juru, súčasného generálneho manažéra pre kanadské prevádzky v dcérskej spoločnosti U. S. Steel Canada, povýšili na prezidenta a generálneho manažéra U. S. Steel Canada. Súčasne vymenovali Scotta H. Colemana, ktorý v rokoch 2003 až 2005 pôsobil aj v U. S. Steel Košice ako zástupca generálneho manažéra pre finálnu produkciu, za generálneho manažéra Great Lakes Works, integrovaného oceliarskeho podniku U. S. Steel v Ecorse a v River Rouge v Michigane. Obidvaja manažéri nahradia Davida J. Rintoula, nedávno vymenovaného za viceprezidenta pre európske prevádzky a prezidenta U. S. Steel Košice. Scotta Colemana vo funkcii generálneho manažéra závodu Minnesota Ore Operations strieda Thomas Kelly. Všetci traja manažéri budú služobne podriadení senior viceprezidentovi pre severoamerické valcovne plochých výrobkov Michaelovi S. Williamsovi.

Anton Jura, absolvent Technickej univerzity v Košiciach, začal svoju profesionálnu kariéru ako predák technológie v roku 1987 v závode VSŽ Keramika. V nasledujúcich deviatich rokoch zastával v tomto závode viaceré zodpovedné pracovné pozície. V roku 1996 ho zvolili za člena Správnej rady VSŽ a.s. a súčasne za viceprezidenta pre strategické plánovanie. V roku 1998 sa stal riaditeľom spoločného podniku VSŽ - U. S. Steel, s.r.o. Po odkúpení VSŽ spoločnosťou U. S. Steel v novembri 2000 bol vymenovaný za viceprezidenta U. S. Steel Košice pre ľudské zdroje. V roku 2003 sa stal viceprezidentom pre strategické implementácie a v roku 2006 bol povýšený na generálneho manažéra pre spracované produkty v centrále U. S. Steel v Pittsburghu. Na tomto mieste zotrval do roku 2009, keď ho vymenovali za generálneho manažéra pre kanadské prevádzky U. S. Steel. Od marca spomínaného roku až doteraz riadil prevádzku v dvoch oceliarskych závodoch v Hamilton Works v Hamiltone a Lake Erie Works v Nanticoke. V novej funkcii prezidenta a generálneho manažéra bude manažovať všetky prevádzky U. S. Steel Canada.

Anton Jura bude s manželkou Danou a ich najmladším synom naďalej bývať v oblasti južného Ontária.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...